Verbouwen

De voordelen van accu bouwlampen

Ben je aan het verbouwen, maar is er op die plek nog geen elektriciteit? Heb je een project achter in de tuin en wil je graag ’s avonds door? De oplossing voor dit soort klussen is een bouwlamp met accu, die dus geen stroom nodig heeft. Daarnaast zijn deze lampen de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden en een led bouwlamp accu hoeft tegenwoordig ook niet veel meer te kosten. Hieronder de voordelen van zo’n lamp op een rijtje.

Een accu bouwlamp is erg mobiel

Bij een accu bouwlamp heb je geen stopcontacten nodig, de lamp heeft, zoals de naam al zegt, een ingebouwde accu. Dit maakt de lampen enorm mobiel en overal in te zetten. Dit levert grote voordelen op, zeker in grote ruimtes of indien je in meerdere ruimtes moet zijn. Dit soort lampen hebben namelijk allemaal een handvat en omdat er geen snoer aan zit, kun je ze heel snel verplaatsen. Heb je een ruimte ’s ochtends geschilderd en wil je die ’s avonds, tussen een andere klus door, even checken, dan is dat geen probleem. Je loopt gewoon met de bouwlamp in je hand naar de ruimte, zonder gedoe met kabels.

Accu gaat gemiddeld 8 uur mee

Soms moet je ergens werken waar nog geen stroom is, als er bijvoorbeeld nog geen hoofd stop is geplaatst. De gemiddelde accu voor een bouwlamp gaat 8 uur mee, wat meestal wel genoeg is. Eventueel kun je natuurlijk een extra accu kopen, zodat je kunt wisselen en, als je wil, 16 uur achter elkaar door kunt werken.

Bouwlampen kunnen iets hebben

Accu bouwlampen kunnen tegen een stootje.  Ze zijn meestal gemaakt van stevig materiaal, omdat ze op plekken gebruikt worden waar er wel eens iets op kan vallen. Daarnaast is de behuizing van een accu bouwlamp tegenwoordig standaard beschermt tegen stof. De lampen hebben een rubber rand tussen alle losse delen zitten. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de lampen stofdicht zijn, bijna alle lampen zijn daarnaast ook nog eens waterdicht. Meestal is dit spatwaterdicht, maar dan nog kunnen we een hoop hebben. 

Krachtige lampen

De lampen in een accu bouwlamp zijn enorm krachtig en verspreiden veel licht. Nogal begrijpelijk, omdat dat is wat ze moeten doen: zorgen dat je genoeg licht hebt om te kunnen werken. De grootste lichtopbrengst van een bouwlamp is 1500 lumen, wat echt ontzettend veel is (een peertje heeft ongeveer 150 lumen), met veel minder kun je ook al uit de voeten.