Slaapkamer

De vele voordelen van een goede boxspring

Een boxspring is ongetwijfeld één van de beste investeringen die je kan doen om je wooncomfort en slaapkwaliteit te verbeteren. Hoewel boxsprings erg populair zijn bestaat er vaak toch nog onduidelijkheid over welke voordelen een dergelijk bed precies biedt. Je wil als koper natuurlijk weten waarvoor je betaalt en een overzicht op die voordelen is dan ook belangrijk!

De grootste voordelen van een boxspring

1. Optimale ondersteuning

Eerst en vooral biedt een boxspring een goede ondersteuning voor het lichaam. Dankzij de dubbele of zelfs driedubbele laag verbetert de kwaliteit van je slaap aanzienlijk, juist doordat het lichaam precies daar ondersteund wordt waar het nodig is.

2. De matras

Ten tweede is een boxspring handig omdat je de matras apart van de bodem kan kiezen, aangezien deze laatste geschikt is voor zowat elk soort matras. Vaak kiest men ook voor een extra matras, of topmatras, om nog meer slaapcomfort te verzekeren.

3. Voor elk type slaper

Omdat je de matras zelf kan kiezen is een boxspring ideaal voor elk soort slaper. Zowel zijslapers als buikslapers en rugslaper hebben er baat bij!

4. De afwerking

Vervolgens kan je de afwerking van de boxspring zelf bepalen. Zo is er keuze tussen verschillende kleuren, stoffen en zelfs de poten van het bed kan je kiezen. Het resultaat? Een boxspring die zowel comfort biedt als afgestemd is op het interieur van je slaapkamer!

5. Een goede ventilatie

In de matras van een boxspring zit een open ruimte met een flexibele structuur gemaakt van veren. Hierdoor is de matras uiterst goed geventileerd en dat zorgt er natuurlijk voor dat deze leuker ligt en langer meegaat. Tijdens onze slaap verliezen we immers heel wat lichaamsvocht in de vorm van zweet. Als je matras dit automatisch kan ventileren, dan draagt dat alleen maar bij aan het slaapcomfort!

6. Hoger slapen

Over het algemeen zijn boxsprings hoger dan gewone bedden – precies wat sommige mensen nodig hebben om beter te slapen. Vooral voor ouderen of zwangere vrouwen is dit een groot voordeel!

7. Een lange levensduur

Tenslotte gaat een boxspring veel langer mee dan een gewoon bed, juist door de verminderde tegendruk van de bodem op de matras. Hierdoor hoef je minder vaak een nieuwe matras te kopen en dat is natuurlijk mooi meegenomen!