Lekker wonen

De Traeger pelletbarbecue


Elke zomer is het weer hetzelfde: zodra het in Nederland barbecue weer wordt, komt de barbecue tevoorschijn en gaat iedereen massaal barbecueën. Barbecues zijn er veel soorten en maten. Je hebt barbecues op gas, op houtskool, keramische barbecues en elektrische barbecues. Een voorbeeld van een elektrische barbecue is een Traeger pelletbarbecue. Deze barbecue is volledig elektrisch en je hoeft hem alleen maar aan te sluiten op een stroomtoevoer. Veel mensen denken dat een elektrische barbecue ontzettend duur is, maar dit valt in de praktijk mee. De eerste vier minuten gebruikt de barbecue ongeveer 300 watt aan stroom, maar daarna gebruikt het net zoveel per uur als een gloeilamp: 50 watt.pelletbarbecue

De meeste mensen gebruiken hun barbecue om vlees te grillen. Dit is ook niet geheel onlogisch, want een barbecue staat bekend om het grillen. Op Traeger pelletbarbecue kun je nog veel meer dan alleen grillen. Het is veelzijdige barbecue waar je veel verschillende gerechten op kan maken. Je kunt er namelijk ook vlees en vis roken en door de houten pellets krijgt een authentieke rooksmaak. Verder kun je er ook nog allerlei soorten vlees op braden, kun je stoofgerechten maken en kun je er pizza’s, desserts en broden op bakken.

Hoe werkt deze pelletbarbecue?

De barbecue is veilig en makkelijk op te starten. Het enige wat je moet doen, is hem aanzetten. De ontstekingsstaaf wordt vervolgens geactiveerd en de grote schroef zorgt ervoor dat er houtenpellets in de oven terecht komen. Ook de luchttoevoer wordt volledig automatisch geregeld. De vetbak van de barbecue heeft twee functies: dat het vet wordt opgevangen en dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld. Doordat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld, wordt het op elke plek van de barbecue even heet. Dit zorgt ervoor dat alle kanten van je gerecht perfect gegaard wordt. Je hoeft er eigenlijk zelfs helemaal niet naar om te kijken, want je hoeft het vlees hierdoor ook niet om te draaien. De temperatuur wordt ook volledig digitaal geregeld en je kunt zelf instellen op welke stand je de barbecue wilt hebben. De barbecue is dus ook eenvoudig te gebruiken Het opstarten en het gebruik ervan is ontzettend eenvoudig. Het schoonmaken van de Traeger pelletbarbecue is gelukkig ook eenvoudig. Je kunt het lekbakje vervangen of je kunt het schoonmaken. Bij veelvoudig gebruik is het verstandig om ook het as uit de barbecue te verwijderen.