Lekker wonen

Het voordeel van een PVC Vloer

Voor vloeren is PVC een uiterst geschikt materiaal. De karakteristieken van de kunststof gaan perfect samen met de eisen van een moderne woningvloer. PVC is licht, duurzaam, eenvoudig te plaatsen, makkelijk in onderhoud en bijzonder prijsvoordelig in vergelijking met andere materialen zoals hout (parket), laminaat en tegels.

De slijtvastheid van PVC vloeren

De stroken of panelen van een PVC vloer zijn uit meerdere lagen opgebouwd. De toplaag wordt met een waslaag afgewerkt voor een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage. Zelfs de dunste naaldhakken kunnen het materiaal niet beschadigen.

Volledig vochtbestendig

Omdat PVC een kunststof is, is het bestand tegen elk type vocht. Bedenk hierbij dat het tegenwoordig ook het belangrijkste materiaal is in waterleidingsystemen. Een vloer van PVC is daarom geschikt voor elke ruimte in de woning, ook voor de keuken en de badruimte. De 100 procent vochtbestendigheid maakt dat de vloer makkelijk schoon te maken is en ongelimiteerd met elk schoonmaakmiddel gereinigd kan worden.

pvc-vloeren

De dempende werking van een PVC vloer

Zoals gezegd bestaan de elementen uit meerdere lagen. De onderlaag heeft doorgaans een geluiddempend materiaal, zoals kurk, in de legering. Vloeren van PVC produceren daarom aanzienlijk minder contactgeluiden dan bijvoorbeeld hout en tegels. Het geluid van onder meer hakken en schuivende stoelen wordt tot een minimum beperkt.

Integratie met de vloerverwarming

Tussen een PVC vloer en de vloerverwarming hoeft geen speciale ondervloer geplaatst te worden, zoals bij hout en laminaat. Het materiaal is volledig bestand tegen doorlopende temperatuur schommelingen. Het is zelfs zo dat een vloer van PVC voor een betere geleiding en spreiding van de warmte zorgt over het vloeroppervlak van een ruimte.

Onbeperkte opties in design

Er zijn geen grenzen aan het model en het ontwerp van PVC stroken en panelen. Houtimitaties, tegeldesigns, fantasieontwerpen, simpele prints of gewoon effen; het kan allemaal. U kunt er eveneens voor kiezen om een eigen ontwerp voor de vloer te maken met stroken of panelen in verschillende moderne pastelkleuren. In het bijzonder de klik PVC vloeren laten alle ruimte om bij een verfbeurt van de kamermuren meteen ook de vloer een ander aanzien te geven.

Kijk voor meer informatie op de website van Creon.