Tuinen

De perfecte tuintafel kiezen

De lente is in aantocht, dus het wordt al tijd om eens te gaan kijken naar jouw tuin. Een nieuwe tuintafel zou natuurlijk heel goed staan, maar welke tafel is eigenlijk het meest geschikt? Hier zijn enkele zaken waar je op dient te letten.

Een design wat goed past bij jouw interieur

Vaak is het uiterlijk een van de belangrijkste zaken waarop een tuinmeubelset gekozen wordt. Dan kies je het beste een tuintafel die goed past bij jouw interieur. Bij een landelijk interieur is een houten tuintafel dan de eerste keuze, bij een vooral modern interieur vind je aluminium tuinmeubels, en ga zo maar verder. Een goedkope dining tuintafel behoort ook tot de mogelijkheden als je een klein budget hebt.

Welk materiaal is het meest geschikt om te gebruiken?

Tuintafels bestaan uit diverse materialen, dit is wel sterk afhankelijk van de stijl die jij kiest. Aluminium is samen met kunststof de beste keuze als je graag een duurzame tafel wilt die weerbestendig is. Een aluminium tafel is daarbij ook licht, dus makkelijk te verplaatsen. Een houten tafel kan zeer sfeervol zijn, maar is gevoeliger voor regen. Dit materiaal heeft een beschermlaag nodig om slijtage en plekken te voorkomen. Je kunt deze tafels uiteraard wel beschermen met hoezen.

Met welk onderhoud rekening houden

Als je het liefst een tuintafel wilt met een makkelijk onderhoud, dan kan je kiezen voor een kunststof of aluminium variant. Deze hebben geen last van de weersomstandigheden. Het enige wat je hoeft te doen is met een simpel sopje en een doek af en toe schoonmaken. Een (massief) houten tafel vergt meer onderhoud met bijhorende beits, afhankelijk van de houtsoort. Vlekken kunnen makkelijk intrekken als deze niet op tijd worden schoongemaakt.

Flexibel inzetbaar

Naast de tuintafel die je gewoon laat staan, kan je kiezen voor een verstelbare tuintafel. Deze is zeer handig als je bijvoorbeeld graag de tafel wilt aanpassen als je een feestje hebt en zo graag meerdere gasten wilt laten zitten. Zo kan je ook de tafel weer kleiner maken, ideaal als je een kleinere tuin hebt en efficiënt de ruimte wilt benutten.