Woontrends

Een gietvloer: waarom zou je daarvoor moeten kiezen?

Gietvloer steeds meer gebruikt

Ze zijn steeds vaker te zien in Nederlandse interieurs: fraaie gietvloeren. Dat gietvloeren steeds meer gebruikt worden, heeft zeker te maken met de interessante voordelen die deze vloersoort te bieden heeft. De belangrijkste voor- en nadelen van gietvloeren hebben we hieronder overzichtelijk in kaart gebracht.

1. Eenvoudig schoon te maken
Kenmerkend voor gietvloeren is dat deze vloeren geen naden hebben. Dat betekent dat er geen troep en vettigheid tussen de vloerranden kan komen. Omdat het vloeroppervlakte zo strak en egaal is, kun je deze met een natte dweil snel reinigen.

2. Gemakkelijk te leggen vloer
Een betongietvloer kopen, wat goedkoop kan op Betongietvloer.nl, houdt per definitie in dat je kiest voor een vloer die snel te leggen is. Een gietvloer van beton, epoxy of polyurethaan kan over een bestaande vloer heen gegoten worden, omdat de gietvloer maar enkele millimeters dikte hoeft te hebben.

3. De prijs van een gietvloer valt mee
De gemiddelde kosten voor het laten aanbrengen van een gietvloer liggen tussen de 70 en 80 euro per m2. Dat is niet duurder dan een tegelvloer, eerder voordeliger. Bij tegelvloeren is het specifieke type Tegel belangrijk in de prijsopbouw. Duurdere tegels kiezen betekent dat de totaalprijs snel kan oplopen. Bij gietvloeren is het prijsverschil beperkt.

4. Geschikt voor diverse soorten ruimtes
Een groot pluspunt van gietvloeren is het gegeven dat ze in verschillende ruimten te leggen zijn. Dat kan een kantoorpand zijn, een bedrijfspand, in de industrie en uiteraard een woonkamer. Ook kan in badkamers een gietvloer gebruikt worden, zodat de bad- of doucheruimte goed schoon gehouden kan worden. Ten slotte is het zelfs mogelijk om een gietvloer, wel onder bepaalde voorwaarden, buitenshuis te laten leggen, bijvoorbeeld op het tuinterras of bij het zwembad in de tuin. De toepassingsmogelijkheden zijn dus groot bij gietvloeren. of je een eigen woning of een bedrijfspand wilt gebruiken voor jouw nieuwe vloer.

5. Niet de meest sterke vloersoort
In het rijtje voor-en nadelen moet vermeld worden dat een van de minpunten van gietvloeren is dat deze vloeren een risico lopen op slijtage. Gietvloeren zijn niet zo robuust en duurzaam als bijvoorbeeld vloertegels. Soms is daarom, bijvoorbeeld bij intensief gebruik, tussentijds onderhoud of een periodiek herstel nodig om de vloer goed te houden.