Lekker wonen

De perfecte eettafel voor jouw keuken


Je eettafel is de plaats waar je dagdagelijks met je gezin heel wat tijd doorbrengt. Deze plek verdient dan ook alle aandacht. Kies voor een eettafel die volledig bij jou, je gezin en je woninginrichting past. Wij lichten voor jou enkele aparte eettafels uit en helpen jou op weg naar de perfecte keuze.

Kies voor stijl
Er bestaan enorm veel soorten eettafels. Kies niet zomaar eender wat, maar ga voor stijl. Kies een eettafel die een eye-catcher is in de kamer. Van zodra je binnenkomt moet je eettafel en stoelen een aangename en verwelkomende indruk geven. Buiten de ‘gewone’ modellen van een rechthoekig tafelblad op vier poten, bestaan er heel wat alternatieven. Ga voor iets unieks!

Je eettafel zegt wie jij bent
Als je een industrieel pand hebt en je houdt van ruwe materialen, ga dan ook voor een stoere en robuuste eettafel. Kies bijvoorbeeld voor een dik houten blad en een ruw metalen onderstel. X-, U- of O-vormige poten in zwarte stalen uitvoering geven aan jouw tafel een extra stoer uiterlijk. Je kunt nog een stap verder gaan en voor het blad een ware boomstam kiezen. De randen zijn niet afgewerkt, maar vertonen nog helemaal de vorm van de boom. Kieren en noesten mogen best in dit soort tafels: hoe meer je de natuur in huis haalt, hoe beter. Deze boomstamtafels kun je kiezen met een houten onderstel (landelijke stijl) of met metalen poten. Een metaal onderstel zorgt voor gave combinatie van een landelijke en industriƫle eettafel. Of kies je eerder een minimalistische eettafel voor je moderne woning of Scandinavisch interieur? Ook dat kan!

Rond, vierkant, rechthoek?
Je hoeft je niet altijd te houden aan de traditionele rechthoekige vorm van een tafel. Een ronde tafel kies je bijvoorbeeld als je contrast wilt creƫren met de strakke lijnen in je woning. Het voordeel van een ronde tafel is dat alle aanzittenden met elkaar kunnen converseren. Een vierkante tafel is een ander alternatief. Deze wordt vaak gekozen voor een optimaal gebruik van de ruimte. Als je bijvoorbeeld aan elke kant twee plaatsen voorziet, krijg je op een minimale oppervlakte ruimte voor maar liefst acht personen!

Tafels op maat?
Heb je in het enorme aanbod van tafels toch nog je favoriete tafel niet gevonden? Geen probleem. Je kunt met je eigen ontwerp naar een producent stappen en je tafel op maat laten maken. Hij geeft jou waarschijnlijk nog tips waaraan je zelf niet gedacht hebt.