blog

De mooiste wastafels voor jouw badkamer

Tegenwoordig is er een enorme keuze in wastafels. Zo zien we dat steeds meer mensen op het moment kiezen voor een badkamermeubel met daarop een wasschaal als wastafel. Uiteraard blijft het badkamermeubel met wastafel daarin verzonken ook nog steeds populair. Welke soorten wastafels zijn er en wat is de beste voor jou?

Zo veel badkamers, zoveel wensen: hierdoor is er tegenwoordig een enorme verscheidenheid in stijlen hierin. Waar begin je echter de zoektocht naar het perfecte badmeubel met wastafel voor jou? Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden en zo veel opties waaruit je kunt kiezen. Om je een beetje op weg te helpen, vertellen wij je hier alles over de materiaalsoorten, opties en alle andere keuzes waar je tegenaan loopt bij het zoeken naar de perfecte wastafel.

Zwevend badkamermeubel met geïntegreerde wastafel

Veruit het meest populair is het zwevend badkamermeubel met wastafel. Het grote voordeel hiervan is dat de vloer vrij blijft en je deze dus veel makkelijker schoon kunt maken. Even met de dweil er onderdoor en de vloer is weer schoon! Bovendien lijkt je badkamer ruimer doordat je onder het meubel door kunt kijken. Een wastafelblad is makkelijk schoon te maken en makkelijker te installeren dan opzetkommen. Bovendien kun je kiezen voor een wastafelblad met kraangaten, zodat je de kranen niet in de muur hoeft te plaatsen.

Zwevend badkamermeubel met opzet wastafel

Een zwevend badkamermeubel met opzetwastafel geeft een totaal andere look dan een badmeubel met geïntegreerde wastafel, dus een wastafel die erin ligt.  Een opzetwastafel geeft een luxe uitstraling aan je badkamer en herinnert aan een hotel of een luxe spa. Opzetwastafels zijn er in veel soorten, maten en vormen. Op deze manier kan je je eigen wasmeubel gemakkelijk zelf samen stellen.

Staand badkamermeubel

Een staand badkamermeubel met wastafel was lange tijd de meest populaire van alle badkamermeubels met wastafels. Een dergelijk meubel heeft poten en staat dus gewoon op de vloer. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te stoeien met het ophangen van het meubel – de hoogte klopt en hij staat ook meteen recht. Heb je kleine kinderen? Dan kunnen zij tijdens het wassen of tanden poetsen aan het meubel gaan hangen wat ze willen, hij kan niet van de muur komen.

Badkamermeubel zonder waskom

Zwevende badkamermeubels zijn vaak ook leverbaar zonder wastafelbladen of -kommen. Wanneer je een badkamermeubel zonder waskom bestelt, kun je het gebruiken als dressoir. Of je combineert het meubel met een willekeurige waskom die er los bij kan worden gekocht.