Lekker wonen

4 items die niet kunnen missen bij een high tea

In deze tijd is het belangrijk om van je huis een plek te creëren vol gezelligheid en ontspanning. Thuis op de bank met een film of met een klein gezelschap lekker lunchen. Met name dat laatste kun je extra speciaal maken, door het organiseren van een high tea. Heerlijke thee, kleine hapjes en een leuke aankleding, daar draait het om. In dit artikel vertellen we jou meer over welke items onmisbaar zijn bij een high tea. 

Tafelkleed

Niet alleen praktisch (want geen vlekken op tafel), maar ook nog eens heel stylish. Dit is het begin van een fleurige tafelsetting. Hierbij is dan ook de tip om een thema te kiezen en daar het tafelkleed op af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor een pastel gele kleur bij een lente thema of een met glitters voor een verjaardag. 

Etagères

Als je denkt aan een high tea, dan is een etagère vol met lekkere zoete en hartige hapjes toch wel het eerste wat in je opkomt. Etagères kunnen dan ook niet ontbreken op een goede high tea. Vandaag de dag zijn etagères in veel verschillende kleuren, formaten en stijlen te verkrijgen. Kies dus ook hierbij voor een etagère die past bij het thema. 

Theeglazen

Wat overduidelijk niet kan missen op een high tea zijn natuurlijk de theeglazen. Theeglazen zijn er in alle soorten en maten, maar de meeste zijn toch vrij standaard. Wat theeglazen extra leuk maakt is om de theeglazen te laten bedrukken met een eigen logo of boodschap. Het personaliseren van de theeglazen zorgt voor een onvergetelijke ervaring, al helemaal als iedereen zijn eigen glas mee naar huis mag nemen. 

Een zoete en hartige combi

Naast vernieuwende theesmaken, is de combinatie van zoete en hartige hapjes altijd een goed idee. Een mix van scones, sandwiches en cupcakes zal ervoor zorgen dat al je gasten verrast worden, er voor iedereen wat wils is en dat iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaat. En dat is naast een hoop gezelligheid, toch ook wel heel belangrijk.