Woontrends

De mogelijkheden met een coatingvloer voor in je woonkamer

Wat wordt er bedoeld met een coatingvloer?

Onder en coatingvloer wordt een vloer verstaan die een alternatief vormt op de volledige gietvloer. Bij coating wordt ervoor gekozen om een relatief dunne laag coating aan te brengen op het vloeroppervlakte. Een coatingvloer is dan ook feitelijk een dunnere gietvloer. Wie kiest voor coatingvloer in de woonkamer leggen profiteert van veel voordelen en heeft tal van mogelijkheden op het gebied van ontwerp en design. Coatingvloeren van kwaliteit, zoals de vloeren van coatingvloer.nl, zijn tegenwoordig voor scherpe prijzen verkrijgbaar. Welke pluspunten hebben deze vloeren? En wart kun je precies met een goede coatingvloer.

De pluspunten van coatingvloeren

De vraag naar coatingvloeren is de laatste jaren toegenomen. En daar zijn goede verklaringen voor. In de eerste plaats is een coatingvloer voordeliger dan de traditionele gietvloer. Omdat er slechts een minieme laag van 1 à 2 millimeter op een ondervloer wordt aangelegd, is een coating vloer aanzienlijk voordeliger dan het plaatsen van een gietvloer. Ten tweede staan coatingvloeren erom bekend dat ze erg slijtvast zijn en daarom enorm lang meegaan. In de derde plaats is dit vloertype naadloos en randloos, waardoor ze niet alleen eenvoudig schoon te maken zijn, maar ook effectief stofwerend en vuilwerend zijn. Een coatingvloer is relatief hygiënischer dan veel andere vloersoorten en naar verhouding zeer onderhoudsarm. Een vierde voordeel is ook interessant, namelijk het feit dat coating prima bestand is tegen chemische middelen. Valt er per ongeluk een fles met chemicaliën kapot op de vloer, dan is dat voor een coatingvloer geen probleem en ontstaat er geen directe schade. Een laatste belangrijk voordeel van het fenomeen coatingvloer is dat deze vloeren in tal van kleuren verkrijgbaar zijn. Er is dus enorm veel keuze.

Welke mogelijkheden bieden coatingvloeren zoal?

Coatingvloeren zijn voor uiteenlopende toepassingen geschikt. De mogelijkheden en toepassingen van deze vloersoort zijn breed. Naast de coatingvloeren die gebruikt worden in particuliere woningen, zijn er vier hoofdsoorten vloeren met coating die ook in het bedrijfsleven toegepast worden. De eerste is de industriële coating vloer, die in fabrieken en bedrijven gebruikt kan worden. Verder kennen we de antislip coatingvloer, die in magazijnen wordt toepast. Een derde variant is de watergedragen of waterhoudende coating, die dampdoorlatend is. Ten slotte zijn er de antistatische of ESD coatingvloeren, die als kenmerk hebben dat ze statische elektriciteit afvoeren. Deze vloeren kunnen gebruikt worden in serverruimtes.