Lekker wonen

De meest voorkomende vormen van camerabewaking

Hoewel gesteld wordt dat de algehele criminaliteit in Nederland de afgelopen jaren afgenomen is, lijkt het aantal huisinbraken alleen maar te zijn toegenomen. Het is dus ook niet zo gek dat steeds meer mensen zorgen voor camerabewaking in en rondom het huis. Maar welke vormen van camerabewaking zijn er eigenlijk?

Draadloze camera’s

De draadloze camera is een soort camerabewaking die veelal door particulieren wordt gebruikt om hun huis te beschermen. Het voordeel van dit soort camerabewaking is dat het draadloos is, je hoeft dus geen kabels te installeren. Dit is voor veel particulieren een enorm voordeel. Het is dan ook een gemakkelijke manier om je huis te beveiligen.
Er zijn draadloze camera’s voor zowel binnen als buiten. Ook zijn er camera’s die voor beide geschikt zijn. Het is aan te raden om voor zo’n camera te kiezen als je jouw huis wil beveiligen.

IP camera’s

Dit soort camera’s worden ook wel netwerkcamera’s genoemd. Het voordeel van dit camerasysteem is dat je via de computer de beelden altijd live kunt bekijken. Best handig dus, zeker als je vaak van huis bent. De beelden zijn vaak van HD kwaliteit, in tegenstelling tot analoge camerasystemen die vaak beelden brengen van mindere kwaliteit. Er zijn verschillende soorten netwerkcamera’s, voor zowel binnen als buiten.

Deurspion

Als jij wil weten wie er aanbelt, kan dit camerasysteem een uitkomst bieden. Een deurspion biedt jou de mogelijkheid om te zien wie er voor je deur staat. Dit zorgt ervoor dat je nooit de deur opendoet voor een vreemde of mensen die je niet wil zien. Veel deurspionnen zijn te verbinden met je smartphone, waardoor je daar ook altijd op kunt zien wie er aanbelt.

Spionagecamera’s

De meeste camera’s hangen vrij duidelijk in het zicht. De mensen die in het zicht van de camera lopen weten dus dat ze worden gefilmd. Maar daar heb je met de spionagecamera geen last van. Deze camera is namelijk verhuld als alledaags voorwerp, bijvoorbeeld als alarmklok. Zo kan je mensen dus filmen zonder dat ze doorhebben dat ze worden gefilmd. Erg handig als je iemand op heterdaad wil betrappen.