Lekker wonen

De 5 grootste voordelen van een open haard in huis.

Grootste voordelen van een open haard in huis

Een open haard staat voor optimaal genieten en comfort. Daarom is het niet vreemd dat steeds meer mensen met een koopwoning ervoor kiezen om een open haard in te laten bouwen. Naast het feit dat open haarden aangenaam zijn, hebben haarden nog wel meer voordelen. Wat zijn de vijf grootste pluspunten van een open haard?

Voordeel 1. Gezelligheid en sfeer
Als er iets is wat voor sfeer en ambiance zorgt, is het wel een gezellige open haard. Een open haard geeft een gevoel van saamhorigheid en knusheid die nauwelijks te evenaren is. Het knisperende brandende kachelhout bespeelt je zintuigen: je ziet een prachtig vlammenspel, je lichaam voelt de warmte en je ruikt de heerlijke geur van smeulend en brandend haardhout van Openhaardhout-gigant.nl. Haast niets is er lekkerder dan dat gevoel!

Voordeel 2. Qua open haarden is er keuze genoeg
Er zijn tegenwoordig tal van soorten en stijlen open haarden beschikbaar. Je vindt dus altijd wel een uitvoering die precies bij jouw kamerstijl past. Of het nu gaat om een elektrische haardkachel, een gaskachel, gesloten haardkachel, een open haard op kachelhout of een inbouwkachel: er is keuze en variatie genoeg! Feitelijk is er zoveel keuze dat er geen interieur te bedenken is waarvoor geen specifieke open haard verkrijgbaar is.

Voordeel 3. Een open haard is een voordelige keuze
Het is bekend dat open haarden voordeliger zijn dan houtkachels of gashaarden. Je bespaart behoorlijk wat uit als je kiest voor een open haard als verwarmingsmethodiek. Probeer het maar eens uit!

Voordeel 4. Altijd verwarming, ook bij stroomstoringen
Het ideale van open haarden is dat je altijd extra verwarming achter de hand hebt als er sprake is van stroomuitval. Je steekt gewoon het kachelhout in de open haard aan en klaar is Kees! Naast dit praktische nut bij problemen met het stroom (of een uitvallende cv), brengt de open haard op zulke momenten ook nog lekker veel sfeer in huis.

Voordeel 5. Makkelijk om te bouwen
Een van de grote voordelen van een open haard is verder dat open haarden gemakkelijk om te bouwen zijn. Dat is handig als je bijvoorbeeld wilt overtappen op een energievriendelijke inzethaard. Voor het ombouwen van de open haard is dan weinig kap- en breekwerk nodig.