Tuinen

Je tuinmeubelen voorbereiden op de herfst

De zomer is voorbij en je tuin moet weer worden voorbereid op de koude, donkere dagen. Hoe zorg je evoor dat je meubelen in goede staat blijven voor het volgende seizoen?

Bescherming

Zorg al voordat de herfst begonnen is voor een goede beschermlaag op houten meubels. Zo voorkom je dat regen het houtwerk snel aantast. Nog beter is over de houten en andere type meubels een beschermhoes te plaatsen. Zorg dat je deze goed om je meubels heen bevestigd zijn. Gebruik eventueel extra touw om te zorgen dat de hoezen niet zomaar kunnen loswaaien door harde wind. Zo heb je een verminderde kans op beschadigingen en (blijvende) vuiligheid. Als je de ruimte hebt, plaats dan je meubels binnen in de schuur of garage.

Kussens

Zeker in de herfst is belangrijk dat je de kussens van je meubels afhaalt en opbergt. Kussens kunnen erg snel vies worden wanneer het gaat regenen en dan kan je ze net zo goed weggooien. Je kunt je nu ook al laten inspireren door het aanbod van kussens op tuinkussenshop.nl. Zo heb jij volgende lente en zomer weer een mooi aangekleedde tuinset.

Accessoires

Je kunt het beste de accessoires die bij jouw tuinset horen tijdens de donkere maanden weghalen. Door de regenachtige dagen kunnen deze net als kussens snel vies worden en zelfs beschadigen door harde stormen.

Parasols

Wellicht gebruik je ook grotere parasols en andere schermen in de tuin om tijdens de zomer een lekkere schaduw te hebben. Deze spullen kan je ook het beste beschermen door ze in te klappen en/of te beschermen met een speciale hoes. Vergeet het niet, deze producten zijn gevoelig voor harde wind.

Overkapping

Je kunt het ook anders aanpakken: je kunt een extra overkapping maken in jouw tuin, bijvoorbeeld boven je veranda, zodat dit gedeelte is beschermd tegen invloeden van weer. Laat je inspireren bij diverse tuincentra voor de mogelijkheden.