Woontrends

Dé deurtrend van het moment: Stalen deuren


Een van de woontrends van 2018 is de zwarte stalen binnendeur. In deze blog gaan we je uitleggen wat er bijzonder is aan een stalen binnendeur, waar je de deur kan neerzetten en welke deur geschikt is voor welke ruimte.

Waar kan je de stalen binnendeur neer zetten?

De keuze is reuze voor het zetten van een stalen binnendeur. Het schitterende design van een stalen deur is niet de enige reden waarom ze zo populair zijn. De deur past namelijk (bijna) overal tussen waardoor ze enorm populair zijn. Je kunt de deur namelijk makkelijk als deur gebruiken tussen de woonkamer en keuken. Net zo makkelijk zet je deze deur tussen slaapkamer en badkamer. Een stalen binnendeur past dus bijna overal, tussen welke ruimtes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Gewoongers.nl.

Welke typen Stalen binnendeuren zijn er?

De stalen binnendeuren zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De twee bekendste en op dit moment de populairste deuren zijn de stalen taatsdeur en de schuifdeur. De stalen taatsdeur is een openslaande deur, die naar binnen als buiten openslaat. Dit komt door het speciale taatsscharnier. De stalen schuifdeur schuift alleen opzij en verder niet naar binnen of naar buiten. Dat zijn op dit moment de populairste.

Welke deur is geschikt voor welke kamer?

Heeft u de keuze gemaakt om te kiezen voor stalen deuren op maat in het interieur? Dan zouden wij u adviseren om de keuze voor een stalen taatsdeur of een stalen schuifdeur niet alleen af te laten van wat u het mooiste vindt, maar ook van wat u praktisch vindt. Zo is een taatsdeur erg geschikt voor de slaapkamer of badkamer. Meestal zijn deze ruimten namelijk te smal voor de stalen schuifdeur. De heeft minder breedte nodig en is dus perfect voor deze ruimten.

Mocht je een brede ingang hebben naar de slaap- of badkamer hebben? Dan kun je juist wel gaan voor de schuifdeur. Maar ook wanneer je een inloopkast in je slaapkamer hebt. In tegenstelling tot de taatsdeur heeft de schuifdeur geen extra ruimte nodig om te openen.

Verder kun je gaan voor een schuifdeur bij de woonkamer en keuken. Het glas is namelijk kwetsbaar bij taatsdeuren en hierdoor is het riskant bij de woonkamer en keuken om een taatsdeur te plaatsen.