Verbouwen

De 4 beste tips voor het verven van je kamer


Op een effectieve manier de kamer schilderen: hoe pak je dat slim aan?
De kamer zelf schilderen is een goed idee! Niet alleen bespaart het je een hoop geld, maar ook ben je even lekker actief bezig en in beweging. Toch kan dit soort schilderwerk tegenvallen. Vooral als je je niet goed voorbereidt of het niet slim aanpakt. Daarom 4 nuttige tips die je helpen om jouw kamer(s) succesvol te schilderen.

1. Vergelijk aanbieders van verf
Wie zelf zijn kamer wil verven, doet er verstandig aan om goed vergelijkend onderzoek te doen naar verfmerken en verfprijzen. Op internet zijn tal van aanbieders te vinden die tegen scherpe prijzen kwaliteitsmerk verf aanbieden. Vaak tegen scherpere prijzen dan je bij fysieke bouwmarkten vindt. Vergelijk dus goed en pak je voordeel!

2. Gebruik een kamersteiger
Maak het jezelf gemakkelijk door een kamersteiger te huren of kopen. Een kamersteiger heeft als voordeel dat je veel eenvoudiger op hoogte kunt schilderen. Verder kun je op het plateau van de steiger de verfpotten, kwasten en andere benodigdheden kwijt. Zoals wat drinken of eten, een doekje, extra kwasten. et cetera. Zo hoef je niet telkens heen en weer te lopen om nieuw materiaal te halen. Ook het gevaarlijke gezwabber op een instabiele ladder behoort tot het verleden als je een steiger gebruikt voor jouw verfklus.

3. Breng eerst een primer aan
Voordat je begint met het schilderen van de kamer, is het verstandig om een primer aan te brengen op de wanden of het plafond. Een primer garandeert een goede hechting van de verf aan de ondergrond. Mocht je op een korrelige ondergrond moeten verven, dan is en fixeermiddel nuttig. Als zich vochtige plekken op de muur bevinden of wat roet, kies dan voor een isoleermiddel als primer. Ten slotte is het mogelijk dat de ondergrond in de kamer een zuigende werking heeft. Een voorstrijkmiddel biedt dan voldoende soelaas.

4. Gebruik slimme verftechnieken
Voordat je begint met het verven van de maker, moet je zorgen dat de verf goed doorgeroerd is. Op die manier krijg je een mooie egale kleur. Het doorroeren kan met het meegeleverde verfstokje. Het is aan te raden om eerst met een wat grotere kwast de hoekmuren en randen te verven. De grote oppervlakten op muur en plafond kun je vervolgens het bete schilderen met behulp van een goede verfroller. Schilder via de steiger van de bovenkant naar onderen. Het slimste is om de vlakken in één keer erop te schilderen, zodat er geen strepen of kleurverschillen kunnen ontstaan. Om het je gemakkelijker te maken, kun je daarom het beste schilderen bij daglicht. Dan zie je namelijk veel beter of er voldoende verf op de muren zit.