Uncategorized

Lichamelijk gehandicapt maar toch zelfstandig blijven wonen? 5 hulpmiddelen

Als u gehandicapt bent, dan is het lastig om nog van alles zelfstandig te ondernemen. Veelal bent u afhankelijk van hulp en dat kan soms al gaan om de kleinste dingen. Toch zijn er tegenwoordig gelukkig veel hulpmiddelen, die u het leven gemakkelijker kunnen maken en u gewoon zelfstandig thuis kunt wonen. Het thuis zelfstandig blijven wonen blijft voor veel gehandicapten en mindervaliden één van de belangrijkste wensen. We zetten hier 5 hulpmiddelen voor u op een rijtje, die voor u onmisbaar zijn als u zelfstandig thuis wilt blijven wonen.

1. Douchestoel

U kunt waarschijnlijk niet meer lang staan en dat is toch wat u tijdens het douchen normaliter moet doen. Gelukkig er de douchestoel. U kunt ook een krukje in de douche neerzetten, maar een douchestoel is zit veel comfortabeler en desgewenst kun u er armleuningen opzetten. De douchestoel is gemonteerd aan de muur zodat u deze gemakkelijk kunt uitklappen. De douchestoel is ook ideaal te gebruiken als u met douchen wordt geholpen.

2. Traplift

Of een gehandicapte of een oudere zelfstandig kan blijven wonen hangt vaak af van de trap die de woning heeft. Als u de trap niet meer op kunt dan kunt u uw huis niet meer optimaal gebruiken en zou ook betekenen dat uw slaapkamer en badkamer naar beneden verhuisd moeten worden. Met een traplift is dit niet nodig en kunt u ontspannen de trap gebruiken. De aanschaf van een traplift kan heel erg meevallen. De traplift kosten bij 123trapliften zijn gemakkelijk te onderscheiden in rechte trappen of trappen met bochten. Eventueel kunt u huren of een tweedehands traplift aanschaffen.

3. Drempelplaat

Bent u afhankelijk van een rolstoel, een scootmobiel of een rollator? Met een drempelplaat kunt u eenvoudig het afstapje van uw voordeur naar de staat afkomen. Een rubberen drempelplaat kan ideaal gebruikt worden voor de drempels in uw woning.

4. Wandbeugels

Als u moeilijk ter been bent, is het verstandig om te investeren in wandbeugels die u overal kunt ophangen. Vooral in de badkamer zijn wandbeugels nodig, zodat u niet uitglijdt en zich gemakkelijk kunt vastpakken. Ook een wandbeugel bij uw bed is handig, zodat u gemakkelijk uit bed kunt stappen.

5. Personenalarm

Het dragen van een personenalarm is heel verstandig, mocht u onverhoopt toch wat overkomen. U kunt dan direct de noodknop indrukken en uw naaste familieleden of de hulp wordt op de hoogte gesteld. Gaat u ook nooit de deur uit zonder een personenalarm bij u te dragen.