Verbouwen

Dakrenovatie kosten

Heeft je dakbedekking zijn beste tijd gehad? Dan is het tijd voor een dakrenovatie! Waarschijnlijk niet iets waar je direct op zit te wachten, maar het neemt wel zorgen weg. Ook verhoogd het je wooncomfort én is dakrenovatie waarde vermeerderend voor je huis. Wat kost een dakrenovatie eigenlijk? We zetten een aantal kosten voor je op een rij.

Tip! Denk je erover je dak te renoveren? Laat dit dan altijd je buren weten! Ten eerste is dat wel zo netjes en ten tweede willen ze misschien wel meedoen. Je kunt de kosten dan delen, waardoor je dakrenovatie iets goedkoper uitvalt! 

Dakrenovatie prijs per m2

Niet ieder dak is hetzelfde en de bekleding verschilt per dak. Zo heb je een plat dak of een hellend dak, een dak met dakpannen of een groen dak. Allemaal factoren die de dakrenovatiekosten beïnvloeden. Om je een helder beeld te geven, hebben we de gemiddelde prijzen van verschillende dakbedekkingen voor je op een rij gezet:

Kosten renovatie plat dak
Soort dakbedekkingGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m2
Bitumen25 jaar€ 45
PVC25 jaar€ 55
EPDM40 jaar€ 50
Groendak60 jaar€ 100
Kosten dakrenovatie schuin dak
Soort dakbedekkingGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m2
Dakpannen (beton)30 jaar€ 55
Dakpannen (Leisteen)40 jaar€ 75
Dakpannen (keramisch)50 jaar€ 65
Riet40 jaar€ 100
Aluminium50 jaar€ 80
Zink100 jaar€ 85


Let op! Bovenstaande prijzen zijn exclusief het verwijderen van de oude dakbedekking! Omdat de genoemde prijzen per aanbieder verschillen, is het sowieso altijd slim om meerdere offertes op te vragen. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt voor je dakrenovatie.

Overige dakrenovatie kosten

Wil je tijdens je dakrenovatie direct het dakbeschot vernieuwen en dakisolatie aanbrengen? Dan worden de dakrenovatie kosten natuurlijk iets hoger: 

  • Vernieuwen dakbeschot: gemiddeld 120 euro per m2
  • Dakisolatie aanbrengen: gemiddeld 50 euro per m2

Let op! Een doorsnee huis heeft een dakoppervlak van ongeveer 50 vierkante meter. Wil je het dak van een dergelijke woning renoveren met keramische dakpannen en nieuwe isolatie, dan ben je dus al snel zo’n 5.750 euro kwijt.

Kosten dakrenovatie financieren

Zoals je ziet kost een dakrenovatie je al snel een kleine 6.000 euro. Dat is natuurlijk een hoop geld. Niet iedereen heeft dit bedrag zomaar voorhanden. Vooral niet wanneer een dakrenovatie zich plotseling voordoet. Een slimme manier om de dakrenovatie dan te financieren is dan een persoonlijke lening. 

Met een persoonlijke lening leen je in één keer het geldbedrag dat je nodig hebt. Met dit bedrag betaal je dan de dakrenovatie. Het geleende geld betaal je vervolgens in vaste termijnen tegen een vaste, lage rente terug. 

Tip! Wist je dat de rente van persoonlijke leningen op dit moment historisch laag is! Toch verschilt het rentepercentage tussen kredietverstrekkers enorm, in sommige gevallen wel 5 procent! Door goed te vergelijken en een lening via Rente.nl af te sluiten, bespaar je dus heel makkelijk honderden euro’s per jaar.