Verbouwen

Budget verbouwing van je woonkamer: zo doe je het!


Soms wil je graag je woonkamer een nieuwe look geven. Het lastige is, dat je dan soms niet weet waar je moet beginnen. En dan kan het uiteindelijke resultaat soms toch niet zijn wat je had gehoopt. Ook kan een upgrade van je woonkamer soms best een fikse investering zijn. De vraag is dus hoe je je woonkamer wat nieuwe accenten kunt geven zonder je bankrekening te plunderen. Vandaag delen we een paar slimme tips met je. Zo is heeft ook jouw woonkamer straks weer een hele nieuwe vibe.

Kleuraccenten

De meest simpele manier voor een nieuwe vibe is een ander kleurtje. Denk bijvoorbeeld aan de trendkleuren grijsgroen of honing. Het is heel fraai is om een paar accenten aan te brengen. Houd de rest van je woonkamer bij voorkeur wel in neutrale tinten. Laat deze accenten ook weer terugkomen in je accessoires. Zo wordt het effect ervan versterkt. 

Om je woonkamer een nieuwe look te geven, kan het handig zijn om even al je losse spullen weg te halen. Zo kun je even helemaal fris opnieuw beginnen. Later plaats je terug wat er in past. Of haal alle meubels en spullen even weg. Zo kun je iets totaal anders maken en je spullen ook even veilig opslaan tijdens de verbouwing. Zoek daarvoor bij voorkeur een tijdelijke opslagruimte dichtbij huis.

Steen- of houtstrips

Een andere grote trend zijn de hout- en steenstrips. Daarmee kun je grote veranderingen realiseren. Heb je een klein los muurtje of wil je een fraai wand achter je televisie of boven je open haard? Dan kun je zo een heel fraai accent toevoegen. Trendy is ook om al je muren een andere kleur en bekleding te geven. Alleen al daarmee creëer je optisch zeer grote veranderingen.

Maak een totaalplan

Belangrijk is dat alles straks een mooi harmonisch geheel vormt. Daarom kun je het beste vooraf een plan maken. Maak bijvoorbeeld een moodboard met de kleuren, materialen, soort accessoires, planten en meubels die je mooi vindt. Zo kun je straks veel gerichter aan de slag. De kans is op een fraai eindresultaat is dan ook veel groter. 

Meubels upcyclen

Misschien heb je een oude houten tafel of kast die niet meer zo past in je interieur? Denk er dan eens aan om deze op te schuren in natural look hout. Je hebt tegenwoordig speciale lak waarmee je deze old rough look kunt behouden. Plaats er wat verschillende soorten en kleuren stoelen omheen. Nog een fraaie lamp erboven en klaar is je geupcyclede eethoek.

Accessoires recyclen

Een andere duurzame optie waarmee je heel snel een nieuwe look creëert is recycling. Goed voor het milieu en ook voor je portemonnee. Ga naar de plaatselijke recyclestore en shop in je nieuwe kleuren- en materialenpalet wat leuke accessoires en kussens bij elkaar. Superleuk om te doen om zo wat nieuwe unieke spulletjes bij elkaar te zoeken. En samen met een toffe accentwand in een fris kleurtje herken je je woonkamer daarna niet meer terug.