blog

Aluminium composiet, wat is het en waar kun je het voor gebruiken?

De laatste jaren zien we composiet voor steeds meer doeleinden gebruikt worden. Zo kun je dit gebruiken voor lichtkoepels, maar ook schuttingen. Nu is er een nieuwe variant verkrijgbaar, en wel aluminium composiet. Dit zijn eigenlijk twee buitenlagen van aluminium met daarin een kern van polyethyleen. Waar kun je dit eigenlijk voor gebruiken?

Aluminium composiet is waterdicht, weerbestendig en UV-werend

Allereerst kun je aluminium composiet buiten voor veel doeleinden gebruiken. Dit komt omdat het waterdicht, weerbestendig en UV-werend is. Hierdoor is het erg duurzaam en kan het tientallen jaren buiten staan of hangen zonder te verweren.

Boeiboord of gevelbekleding

Doordat het materiaal makkelijk te bewerken en erg licht van gewicht is, kun je het goed gebruiken om mee te klussen. Zo kun je het gebruiken voor een boeiboord of gevelbekleding, en zorg je ervoor dat je dat boeiboord nooit meer hoeft te verven, iets wat met hout bijna jaarlijks, en anders zeker om het jaar, moet gebeuren.

Licht van gewicht en misvormt niet

Doordat aluminium composiet zo licht is, is het ook nog eens heel makkelijk te bevestigen. Ondanks het lichte gewicht, buigt het materiaal bijna niet. Dit maakt dat het voor sommige doeleinden, waar een curve in zit, moeilijk te gebruiken is. Aan de andere kant is dit ook de reden dat het door kou of hitte niet krom kan trekken en er dus altijd mooi uit blijft zien.

Standbouw

Door zijn lichte gewicht wordt aluminium composiet tegenwoordig echter vooral voor een totaal ander doel gebruikt: en wel in de standbouw. Omdat het namelijk zo onverwoestbaar is, en erg licht, kun je het goed gebruiken voor een stand die vaak op- en afgebroken moet worden. Je kunt het materiaal namelijk ook erg makkelijk bedrukken, deels omdat het zo’n dun materiaal is.

Laten bedrukken met een mooie print voor aan de muur

Doordat je het goed kunt bedrukken, wordt het ook steeds vaker door mensen aangeschaft als decoratie in huis, uiteraard met een mooie print erop. Vooral in industriële of Scandinavische interieurs past dit erg goed! Voordeel is dat je natuurlijk helemaal zelf kunt bepalen welke print je erop laat bedrukken.

Doordat aluminium composiet zo licht, duurzaam en makkelijk te bedrukken is, wordt het ook steeds vaker gebruikt door merken voor reclamemateriaal in winkels, zoals POP displays. Ook voor bewegwijzering, een winkelinrichting, reclameborden en wandbekleding is het ideaal We zullen aluminium composiet in de toekomst dan ook alleen maar meer gaan zien!