Lekker wonen

Alles over het toilet 


Het toilet is een van de belangrijkste plekken in je huis. We gebruiken het elke dag, maar er zijn veel dingen die we niet weten. In deze blogpost beantwoorden we al enkele vragen over het toilet! Waar komt het toilet bijvoorbeeld vandaan? En wat is prettig om je interieur te hebben. Dus, zonder verder oponthoud, laten we beginnen! 

Waar komt het toilet vandaan?

De eerste doorspoelbare toiletten werden eind 1800 in Engeland uitgevonden. Daarvoor gebruikte men kamerpotten of bijgebouwen. Het doorspoelbare toilet werd snel populair omdat het hygiënischer was dan eerdere opties. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten toiletten beschikbaar, maar ze werken allemaal op dezelfde manier.

Hoe zijn moderne toiletten ontworpen?

Moderne toiletten zijn ontworpen om zo efficiënt mogelijk te zijn. De meeste toiletpotten worden gemaakt van porselein. De nieuwste toiletten verbruiken minder water dan oudere modellen en die nieuwe modellen kunnen je zelfs geld besparen op je waterrekening. Sommige toiletten zijn zelfs uitgerust met functies zoals een verwarmde zitting en automatische spoeling. Wanneer je een nieuw toilet zoekt, moet je nagaan welke functies voor jou belangrijk zijn.

Wat is prettig om in het interieur van uw toilet te hebben?

Er zijn veel verschillende manieren om je toilet te ontwerpen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een eenvoudig, minimalistisch ontwerp, terwijl anderen graag een beetje persoonlijkheid toevoegen met kleurrijke tegels of leuke foto’s. Het is echt aan jou! Wat toiletten betreft, zijn er eindeloze mogelijkheden. Je toilet interieur is ontzettend belangrijk omdat je er toch aardig wat uurtjes per jaar op doorbrengt. Lees je dus goed in voordat je je toilet aanpast. 

We hopen dat je door deze blog een beetje wijzer bent geworden over toiletten.