Lekker wonen

Achterwand keuken glas


Ben je ook op zoek naar een geschikte achterwand voor jouw keuken? Vind je tegelwanden een beetje voorbijgestreefd? En inox wat te intensief in onderhoud? Denk dan eens aan een achterwand in glas! Volledig trendy en tijdloos! Lees verder, ik vertel je hier graag meer over.

Tijdloos. En toch trendy!

Glazen achterwanden van www.glasbestellen.nl hebben het voordeel dat ze neutraal zijn en toepasbaar in elke stijl. Of je nu een landelijke keuken hebt, of net een ultramoderne, een glazen keukenwand past overal en altijd!

Mat? Helder? Of in kleur?

Het grootste voordeel bij uitstek is dat glas verkrijgbaar is in vele varianten en uitvoeringen. Zo kan je opteren voor helder glas, mat glas of gefumeerd glas, maar ook bijvoorbeeld gezandstraald glas of gelakt glas behoren tot de mogelijkheden. Je kan een mooi accent gaan leggen in je keuken met de glazen achterwanden!

Details

Design valt of staat met details. Wat dacht je bijvoorbeeld van specifieke toepassingen van glazen achterwanden? Je kan bijvoorbeeld opteren om deze glazen achterwand toe te passen als foto- wand. Verzamel de mooiste foto’s achter de glazen wand en geniet van dit prachtige detail terwijl u kookt!
Voor wie net iets meer wil, kan je de foto of foto’s ook laten zeefdrukken op glas.

Een ander idee is om deze glazen wand te voorzien van verlichting. In de huidige wereld van verlichting bestaan tal van mogelijkheden. LED- strips behoren tot energiezuinige oplossingen die bovendien weinig plaats vereisen. Zo kan je een LED- strip voorzien achter een glazen wand en toch slechts 1 cm plaats verliezen! Bijkomend voordeel: U hoeft gelijk geen verlichting meer te voorzien onder uw kasten! Het volledige werkblad wordt uitgelicht dankzij de ‘lichtgevende’ achterwand!

Waar moet je op letten?

Wanneer je opteert voor een glazen achterwand, hou dan zeker volgende zaken in de gaten:
– Onthoud dat kookplaten een hoge hitte produceren. Zorg daarom voor hittebestand glas.
– Let op met afwerkingen van het glas (bijvoorbeeld gelakt glas). Deze dienen eveneens hittebestendig te zijn.
– Zorg dat de randen goed afgewerkt worden met siliconen. Dit vergemakkelijkt het onderhoud.
– Zorg dat u rondom de glazen plaat een spatie voorziet van 1 a 1.5mm zodat het glas bij krimpen en uitzetten van de materialen niet onder spanning komt te staan en barst.
– Voorzie de glazen achterwand als demonteerbaar wanneer u hier verlichting achter voorziet.
– Informeer vooraf goed naar de onderhoudsvoorschriften van specials zoals gelakt glas.

De voordelen en nadelen:

Voordelen:
– Eenvoudig in onderhoud.
– Hygiënisch.
– Tijdloos.
– Toepasbaar als eyecatcher.
– In combinatie met verlichting mogelijk.
– Mogelijk in renovatieprojecten of nieuwe projecten.

Nadelen:
– Het blijft een breekbaar materiaal.
– Opletten met warmteontwikkeling van bv de kook- zone.

Conclusie:

Voor wie op zoek is naar een trendy en tijdloze afwerking van zijn keuken, is een glazen achterwand een zeer goed idee! Laat je vooraf goed informeren naar de mogelijkheden en afwerkingen, alsook hun vereiste onderhoud.