Lekker wonen

Zoveel alternatieven voor een vloer: waarom laminaat?


Als het op vloeren aan komt, heb je een hoop alternatieven om uit te kiezen. Een houten vloer, een gietvloer, marmer, pvc, tapijt… Ook laminaat is een populaire optie. Een dergelijke vloer heeft veel voordelen. Bovendien heb je binnen laminaat ook veel keuze mogelijkheden: wat voor soort laminaat, zelf leggen of laten leggen etcetera.

De voordelen van een laminaat vloer

Een laminaat vloer heeft meerdere belangrijke voordelen. Ten eerste is het mooi om te zien. Tegenwoordig zijn er veel soorten laminaat die op een echt houten vloer lijken. Je hebt ruime keus uit verschillende designs. Zo is een white washed look bijvoorbeeld ook een optie. Ten tweede is het een duurzame vloer. Laminaat gaat lang mee. Je heb de keus uit verschillende diktes van het materiaal. Laminaat van zo’n 5 mm dik leg je bijvoorbeeld in ruimtes waar je geen intensief gebruik van maakt zoals een studeer- of zolderkamer. Dikker laminaat leg je in bijvoorbeeld de woonkamer zodat het langer onbeschadigd mee gaat. Een ander belangrijk voordeel aan laminaat is dat er voor ieder budget een goede optie bestaat. Laminaat kan een van de goedkoopste opties voor je vloer zijn, maar je kunt ook kiezen voor een duurder segment.

Zelf leggen of laten leggen?

Als je een laminaat vloer van Your Floor hebt geselecteerd, kun je kiezen of je de vloer zelf wilt leggen of dat je deze liever wilt laten leggen. Zelf leggen is niet moeilijk, maar vergt wel wat handigheid en een hoop tijd. Als je voor het eerst zelf een vloer van kliklaminaat legt, kan je rekening houden met een dag werk voor een kamer. Dat komt omdat je waarschijnlijk ook een ondervloer moet leggen en tijd besteedt aan het uitdenken van een manier om de vloer te leggen. Vergeet trouwens ook de plinten niet. Die kunnen niet direct na het leggen van de vloer worden geplaatst. Daarvoor zal je even moeten wachten tot de vloer volledig ‘uitgewerkt’ is.