Slaapkamer

Welke raamdecoratie is ideaal voor jouw slaapkamer?

Raamdecoratie in de slaapkamer moet vaak aan andere eisen voldoen dan die op een andere plek in de woning. Zo moeten ze de kamer donker maken, zodat je niet door het zonlicht gewekt wordt als je daar geen zin in hebt. Daarnaast willen mensen vaak privacy in de slaapkamer, zeker als die zich op de begane grond bevindt. Plissegordijnen op maat kunnen daarvoor de perfecte oplossing zijn. Zo zijn er nog tal van oplossingen voor wensen voor raamdecoratie in de slaapkamer. Benieuwd naar welke? Lees dan vooral verder.

Plisségordijnen: de trendy keuze voor uw slaapkamer

Plisségordijnen in de slaapkamer? Dat is een ideale combinatie voor verduistering en sfeer. Wil je alleen plisségordijnen in de slaapkamer en geen overgordijnen, kies dan voor één van de verduisterende varianten, die met twee stoflagen. Hiermee kun je je slaapkamer helemaal verduisteren. Een fijn bijeffect van de dubbele stoflaag, is dat deze een isolerende werking heeft. Zo wordt warmte dus beter vastgehouden en blijft de kou beter buiten. Omdat de stof  van deze gordijnen plooibaar is, kun je precies bepalen welk deel van het raam bedekt moet zijn. Je hebt daardoor maximale controle over zowel de lichtinval als je privacy. Erg prettig voor wanneer de buren zicht hebben op je slaapkamer, of wanneer deze zich op de begane grond bevindt.

Duo rolgordijnen voor de precies de juiste hoeveelheid licht in de slaapkamer

Duo rolgordijnen zijn trendy en net zo verduisterend als je zelf wil. Een verduisterend duo rolgordijn heeft een stof die uit twee banen bestaat. Een ervan is transparant en de ander is verduisterend. Door deze stof lagen langs elkaar heen te laten bewegen kun je spelen met de lichtinval in de ruimte. Een duo rolgordijn biedt dus op dat vlak wat meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld een volledig verduisterend rolgordijn. Het gebruik van twee lagen stof zorgt er wel voor dat je aan de zijkant kleine kieren overhoudt, waar licht doorheen komt.

Rolgordijn met zijprofielen voor een donkere slaapkamer

Rolgordijnen zijn een tijdloze klassieker die je de kans bieden om de slaapkamer volledig te verduisteren. Voor veel mensen is totale duisternis een vereiste voor een goede nachtrust en een rolgordijn met cassette, verduisterende stof en zijprofielen biedt dan uitkomst. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat er nog geen streepje licht binnenkomt. Uiteraard kun je ook kiezen voor een stof die wat meer licht doorlaat; de keuze in materiaal is namelijk erg groot.

Jaloezieën of gordijnen

Heel veel Nederlanders hebben jaloezieën of gordijnen op de slaapkamer. Beiden zijn zeer geschikt voor deze ruimte, omdat zowel jaloezieën als gordijnen in oneindig veel kleuren te krijgen zijn, waardoor ze met elke stijl te mixen zijn. Je kunt beide dus perfect afstemmen op de andere elementen in de inrichting van je slaapvertrek. Daarnaast zorgen zowel jaloezieën als gordijnen voor maximale verduistering en privacy.