Lekker wonen

Weg met verhuisstress


Verhuizen… Voor velen roept dit heel wat nare herinneringen op. Een verhuizing kost de nodige stress. Om over het geld, de moeite en eventuele schade nog maar te zwijgen. Vreemd eigenlijk, want een professional kan dit allemaal voor je uit handen nemen. Toch regelt een kleine 80 procent zelf de verhuizing. Tijd om eens wat beter te kijken naar een verhuizing.

Zelf verhuizen

Kies je ervoor zelf te gaan verhuizen? Dan zul je e.e.a. goed moeten regelen. En van te voren natuurlijk. Zorg dat je plant. Niets zo vervelend als op de dag zelf nog even verhuisdozen moeten halen bijvoorbeeld. Gebruik een checklist voor je verhuizing. Of lees deze blog.

Bij een verhuizing komt dan het volgende kijken:

  • Busje huren
  • Sjouwers regelen (vrienden of familie)
  • Materiaal zoals dozen, karretjes en opvul
  • Eventuele lift

Je verhuist onverzekerd. Alle schade is voor jou. Zorg er altijd voor dat het busje goed verzekerd is, wellicht kan je je eigen risico verlagen. Ook moet je zelf meubels demonteren en straks in het nieuwe huis weer in elkaar zetten. En eten en drinken voor je sjouwers is natuurlijk ook wel zo sympathiek.  Een verhuizing die je zelf helemaal uitvoert, kost zo rond de 250 euro. Dit is exclusief een eventuele verhuislift en de kilometers die je in de bus rijdt. En inclusief alle stress natuurlijk ☺

Verhuizing uitbesteden

Een professionele verhuizer kan natuurlijk ook worden ingeschakeld. En ja, dit is duurder dan alles zelf regelen. Maar tegen welke prijs? Een verhuisbedrijf regelt alles voor je. Denk aan inpakken, sjouwen, vervoer, liften, demonteren, uitpakken en monteren. Dat scheelt dus enorme tijd en vooral stress. Er zijn zelfs verhuisbedrijven die internet, tv en bellen voor je kunnen regelen.

Een verhuisbedrijf begint zo vanaf 400 euro. Daarbij zit altijd vervoer en het sjouwwerk. Ook van het zware spul natuurlijk! En niet onbelangrijk: zij zijn verzekerd. En zo ben jij verzekerd dat jouw spullen netjes aankomen of dat je financieel gecompenseerd wordt als dit niet gebeurt. En vaak ben je stukken sneller over naar je nieuwe woning met behulp van een verhuizer. Het kost je wat meer dan wanneer je het zelf doet, maar de verhuisstress is dan ook direct verdwenen.

Niet voor niets lijken steeds meer Nederlanders dan toch weer voor de professionele verhuizer te kiezen.