Woontrends

Wandtegels en vloertegels


Voor het bekijken en aanschaffen van vloertegels en wandtegels wordt er tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van het internet om gemakkelijk vanuit huis een bestelling te plaatsen. De digitale omgeving biedt zelfs een aantal pluspunten zoals een aantrekkelijk prijsniveau en de mogelijkheid om uw nieuwe tegelvloer voor de woonkamer uit te werken in een 3D ontwerp en dit online aan u te presenteren. Deze service wordt u onder andere aangeboden door BadenDesign.nl waar u ook terecht kunt voor het kopen van vloertegels en wandtegels. Tegels worden vandaag de dag steeds vaker gemaakt in een milieuvriendelijk productieproces waarbij recycling een grote rol speelt. Diverse certificeringen onderbouwen het bereiken van steeds betere resultaten waarbij zelfs het basismateriaal na de levensduur (gedeeltelijk) wordt hergebruikt. In dit artikel bespreken we enkele opvallende wandtegels en vloertegels voor de woonkamer en badkamer van een aantal merken die in Nederland en Italië hun oorsprong vinden.

Sphinx wandtegels

In het assortiment wandtegels kunt u onder andere de naam Sphinx tegenkomen. Dit bedrijf dat wandtegels en andere soorten tegels maakt is er erg trots op dat alles milieuvriendelijk geproduceerd wordt. Restwarmte van de ovens wordt optimaal gebruikt voor andere doeleinden, er wordt gebruik gemaakt van groene stroom vanuit zonnepanelen en het restafval dat ontstaat tijdens het productieproces van Sphinx wandtegels wordt gewoon weer opnieuw gebruikt. Sphinx hecht veel waarde aan het zorgvuldig omgaan met het milieu en doet dit door daar waar mogelijk het principe van de circulaire economie toe te passen en haar processen hierop in te richten.

Mosa tegels

Naast het merk Sphinx kunt u ook het merk Mosa tegels in de meeste online webwinkels wel terugvinden. Dit bedrijf heeft meer dan 130 jaar ervaring met het maken van wand- en vloertegels. Door het toepassen van het Cradle to Cradle principe beschikt de onderneming over diverse certificaten waaronder LEEDS en DGNB. Een voorbeeld van een bijzonder Mosa product zijn de More than White tegels. Unieke wandtegels van hoge kwaliteit die gemaakt is van de beste grondstoffen en materialen. Met deze lijn gaat u voor kwaliteit en een verfijnde look in uw badkamer. De laatste 10 jaar is Mosa sterk gegroeid en heeft dit onder andere te danken aan de zeer succesvolle serie vloertegels Terra Maestricht die de perfecte3 sfeer in de woonkamer creëren en geïnspireerd zijn op de prachtige oude Maastrichtse binnenstad. Andere mooie series zijn Terra Tones, Solids en Scenes. Met zoveel inspiratie en ambitie is er zijn er de komende jaren zeker nog meer fraaie tegelproducten van Mosa te verwachten.

Atlas Concorde vloertegels

In het assortiment zijn nog meer verschillende soorten vloertegels te vinden. Zo ook Atlas Concorde, een bedrijf opgericht in 1969. Atlas Concorde is bekend in heel Europa voor haar keramische en duurzame tegels. Door zijn keuze en omvang zijn de wandtegels 3D Wall, waarmee met verschillende patronen en motieven een bijzonder Atlas Concorde 3D Wall effect op de muur kan worden gecreëerd, best uniek te noemen. Met de houtlooktegels of het keramische parket speelt ook dit bedrijf in op de vraag van de markt naar interieurdesign voor de woonkamer met een natuurlijke look en feel. De Atlas Concorde Etic houttegels zijn hier een voorbeeld van. De onderneming is naast het interieur en exterieur van de woning ook sterk vertegenwoordigt in de sector kantoren en openbare gebouwen. Daarnaast zijn er ook een aantal collecties die zich richten op de wellness- en hotelsector.

Caesar vloertegels

De vloertegels van Caesar bestaan uit diverse series in verschillende afwerkingen en aanvullende decortegels, tegelstroken of plinten. Dit biedt veel diversiteit bij het inrichten van de tegelvloer in de woonkamer, keuken of hal en voegt tevens iets bijzonders toe. Een uniek stukje interieur omdat het tegelontwerp en het gebruik van de tegeldecors daarin, natuurlijk iedere keer weer anders is. Ook de afwerkingen van de Caesar vloertegels zijn divers. Van de lange planken van de houtdecortegels Root tot de eveneens houtdecortegels Vibe die echter naast het plankformaat ook in vierkante tegels is uitgevoerd. Caesar Slab wordt ook aangeboden als tegelplinten in 3 verschillende breedte maten, een unieke verwerking die speciaal voor de klant wordt gemaakt. Het bedrijf Caesar vloertegels begon in de jaren 80 als ambachtelijk bedrijf in Italië. De vloertegels van Caesar worden hedendaags nog steeds veelal ambachtelijk gemaakt in Italië, maar vinden nu wereldwijd afzet.

Voor meer informatie over welke tegels in de woonkamer het beste passen kijkt u bij BadenDesign.nl