Uncategorized

Waarom zou je er voor kiezen zonnepanelen te huren


We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een schonere wereld en we weten inmiddels allemaal, de aarde leegzuigen van fossiele brandstof is geen optie. Daar moeten we zo snel mogelijk mee stoppen want het blijkt wel dat Moeder aarde genoeg leeggeroofd is. Alles moet anders en alles kan ook anders, we moeten ervoor zorgen dat we de aarde zo min mogelijk schade toebrengen.

Welke manieren zijn er om schonere duurzame energie te krijgen?

  • zonne-energie
  • wind energie
  • waterkracht
  • biomassa 

De zonne-energie wekt door zonnepanelen op de zonkant van bijvoorbeeld een dak veel energie op en is makkelijk te realiseren.
Wind energie werkt met windmolens die zijn niet echt betrouwbaar want geen wind is geen energie. Ze kosten erg veel om neer te zetten, dragen bij aan horizonvervuiling, de vogels verongelukken er heel vaak door en de geluidsoverlast is nogal erg voor de mensen in de buurt. Er wordt inmiddels onderzoek gedaan naar zeedieren want het blijkt dat die daar ook door verstoord worden.
Water energie werkt door middel van stuwdammen. Er wordt water door buizen aangevoerd en die gaan een turbine aandrijven. In die turbine waar een generator de beweging omzet in energie zijn geen nadelen van bekend maar wordt in Nederland niet veel toegepast.
Biomassa bestaat uit gft afval, plantaardige olie, hout en dierlijke mest die eerst vergist of vergast moet worden tot biobrandstof en die kun je vervolgens door verbranding weer omzetten in energie. Hierdoor kun je elektriciteit opwekken en autobrandstof. Bij die verbranding komen er alleen klimaat neutrale stoffen vrij. In Nederland staan 372 biomassacentrales die voornamelijk draaien op houtafval, de vraag is dan wel draagt dit dan niet bij tot ontbossing…

Waarom zou je er voor kiezen zonnepanelen te huren?

Tijd om in actie te komen. Het mooie is zonnepanelen huren is nu te realiseren voor iedereen. Je hoeft niet zelf veel geld te hebben om te investeren in een gezondere aarde maar in mijn geval via de woningbouwvereniging huren is het ook een optie. Een droom komt uit een beetje meer zelfvoorzienend door het leven dat wil jij toch ook? Ons bevalt het in elk geval uitstekend en de mussen ook. Dat is trouwens ook een prettige bijkomstigheid doordat er steeds minder ouderwetse dakpannen op de huizen liggen gaat het met de mussen ook niet goed. Wat denk je? Er wonen bij ons wel een paar families mussen tussen de zonnepanelen en het dak. Hoe groen wil je het hebben? We vinden het een super idee dat je je eigen energie opwekt, dat is toch fantastisch dat het mogelijk is. En het scheelt ons ook nog in de energierekening. Allemaal redenen om het gewoon te doen.