blog

Waarom flyers een goede vorm van reclame zijn

De kracht van flyers als reclamemiddel

Tegenwoordig maken heel veel mensen online reclame. Je hebt verschillende advertentiewebsites alwaar je kunt adverteren. Het nadeel is dat er veel concurrentie is en de advertentiekosten ook flink hoog kunnen oplopen. Fysiek adverteren is in veel gevallen dan veel voordeliger. Het voordeel van fysiek adverteren is namelijk dat je tamelijk uniek bent. Fysiek adverteren is namelijk niet meer heel gangbaar in onze huidige wereld. Maar daardoor kun jij er juist gebruik van maken. Je kunt bijvoorbeeld flyers laten drukken. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen.

Voordeel 1: je bent zichtbaar voor veel mensen

Het voordeel van flyers is dat je gelijk zichtbaar bent voor veel mensen. Je geeft ze namelijk iets tastbaars. De kans is dan ook groot dat ze er vaker naar gaan kijken. Hierdoor is de kans groot dat het blijft hangen en je bijvoorbeeld een potentiële klant erbij hebt! Een nadeel van adverteren via internet is namelijk dat mensen het weer snel wegklikken. Ze zullen het dan veel sneller vergeten en dat is natuurlijk jammer. Ook visitekaartjes kun je natuurlijk laten drukken. Deze nemen mensen meestal mee en leggen ze ergens neer. De kans is groot dat je dan sneller wordt onthouden.

Voordeel 2: zelf design bepalen

Een ander voordeel van het produceren van flyers is dat je zelf het design kunt bepalen. Wil je graag dat je flyer heel goed opvalt? Je kunt dan de flyer voorzien van mooie felle kleuren. Er zijn typische kleuren die gelijk opvallen in de omgeving. Bijvoorbeeld een gele kleur in een grijze ruimte. Juist door dat contrast valt het op. Met flyers kun je dus heel veel kanten op. Je kunt er echt mees pelen en er leuke slogans opzetten. Op die manier maak je het heel aantrekkelijk voor potentiële klanten.

Voordeel 3: het is goedkoop

Flyers laten drukken hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Zeker als je ze in grote hoeveelheden laat drukken, dan betaal je weinig geld. Het is dus niet alleen een creatieve manier van reclame maken, maar ook nog eens een hele goedkope manier. Flyers kun je ook in verschillende afmetingen kopen.