Lekker wonen

Waar moet je op het letten bij het kopen van een barkruk?

Barkrukken zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, soorten, kleuren en maten. De keuze op dit gebied is dan ook erg breed. De vraag rijst dan hoe je op een verstandige manier een goede barkruk kunt uitkiezen voor gebruik in de horeca, thuis of in jouw bedrijf. Met de tips cq. het stappenplan hieronder wordt het in elk geval een stuk gemakkelijker om de keuze te maken voor een kruk die voldoet aan jouw wensen.

1. Bepaal de goede hoogte en beste prijsstelling
In de eerste plaats is het belangrijk om de juiste hoogte van de barkruk uit te rekenen. Hierbij kun je ervan uitgaan dat de zithoogte 28 centimeter lager moet zijn dan de bovenzijde van het barblad. Wanneer je kiest voor een barkruk met gasveer, dan is het barblad idealiter niet hoger dan exact 100 centimeter. Wanneer je het bereik van de zithoogte hebt bepaalt, kun je barkrukken gaan voorselecteren. Hierbij let je natuurlijk op de prijs. Kies bijvoorbeeld voor goedkope barkrukken bij Woonenzo.nl, een van de voordelige aanbieders op dit gebied. Door voldoende barkrukken met elkaar te vergelijken, ben je in elk geval verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

2. Kies voor de juiste uitstraling die bij jouw interieur past
Het gebruikersdoel van de barkrukken bepaalt natuurlijk voor welke stijl en uitstraling je kiest. Zo kun je kiezen voor een groot leren zitvlak, maar ook voor krukken waar je een kussen op kunt plaatsen. Een landelijke, traditionele stijl is mogelijk, maar wil je liever een moderner interieur? Dan kies je voor meer functionele barkrukken met een strakke, eigentijdse uitstraling.

3. Barkrukken voor kinderen of volwassenen?
Een belangrijke vraag is voor wie de barkruk(ken) zijn bedoeld. Gaan er kinderen op zitten of juist volwassenen? Komen de krukken in een café te staan en zijn ze dus voor commercieel gebruik bedoeld, of zet je ze thuis in de keuken neer? Stel bijvoorbeeld dat jouw krukken thuis in de keuken komen te taan, zodat tijdens het koken jouw kinderen in de buurt zijn… Houd dan rekening meet de hoogte van de krukken en kies het liefste voor barkrukken met een veilige rugleuning!

4. Kleurstelling van de barkruk
Ten slotte is het natuurlijk van belang welke kleur jouw barkrukken dienen te hebben. Je kunt kiezen voor opvallende primaire kleuren als geel, rood of blauw, maar natuurlijk ook voor meer tijdloze opties als wit, grijs of zwart. Zorg voordat je jouw ideale barkruk koopt in elk geval dat je goed in beeld hebt of de barkruk in jouw interieur past of niet!