Lekker wonen

Voordelen van het hebben van een bad


Al vanaf de oudheid is de ontspannende werking van badderen bekend. Wanneer je doucht ben je enkel bezig met weer uit de douche stappen, terwijl je tijdens het nemen van een bad juist de rust kunt nemen om voor jezelf te zorgen. Een masker en een bath bomb tijdens een rustgevend bad, zijn manieren om volledige spanning los te laten na een dag hard werken of in de schoolbanken zitten. Wat zijn andere voordelen van het hebben van een bad?

 1.  Een moment van self-care

Zoals hierboven aangegeven is een bad een moment waarin je self-care kunt toepassen om er zo weer tegenaan te kunnen. Je kunt een douchegel of andere huidverzachtende producten gebruiken, waardoor je huid na je bad zacht aanvoelt en lekker ruikt.

2.  Je slaapt beter

Misschien heb je wel slaapproblemen en heb je hierbij de perfecte oplossing. Nadat je uit bad stapt, schijnt het namelijk zo te zijn dat je een betere nachtrust hebt. Tijdens je bezoek aan je bad ontspan je volledig, waardoor je daarna makkelijker in slaap zou vallen. Het is aangeraden om tot twee uur voor je normale bedtijd een bad te nemen.

3.  Je stemming verbetert

Wanneer je regelmatig in bad gaat, zal je dit beamen. Zoals in dit artikel benadrukt ontspan je tijdens een badder moment, maar het is zelfs zo dat je serotonine aanmaakt tijdens een bad. Dit is het stofje dat het gevoel van geluk aanmaakt in ons lichaam.

4.      Betere ademhaling

Wanneer je in bad gaat, kan dit ook goed zijn voor je ademhaling. Als je je ontspant in een badkuip gevuld met water tot aan je nek, zullen je longcapaciteit en zuurstof verbeteren. Als warm water bijvoorbeeld je hart sneller doet slaan, neemt je lichaam meer zuurstof op.

Je hebt echter verschillende soorten badkuipen. Heb je nog geen bad en wil je een bad kopen, bekijk dan vooral vooraf wat de opties zijn.

Badkuipen zijn verkrijgbaar in vele types. Zo heb je vrijstaande badkuipen, maar ook inbouw badkuipen. Je hebt normale baden, maar je kunt ook voor een bubbelbad kiezen. Niet iedereen heeft een badkamer die groot genoeg is voor een vaststaand bad, of misschien is het niet toegestaan van de woningbouw. In deze situaties lijkt een opblaasbaar bubbelbad een oplossing. Een opblaasbaar bubbelbad kun je in de tuin zetten, verplaatsen wanneer je wil en opruimen wanneer je er even geen zin in hebt. Ideaal dus!