Lekker wonen

Vier soorten massagekussens


Langzamerhand lijken de massagekussens de markt te veroveren. Mede dankzij de combinatie van de toenemende werkdruk op de werkvloer en het gebruik van het internet heeft het lichaam geen moment rust. De kans op een burn-out kan hierdoor toenemen. Om dit risico te vermijden, is het belangrijk dat jij de nodige rust pakt die het lichaam nodig heeft.

Ieder persoon komt op een andere manier tot rust. Zo zal het ene persoon zich het liefst in de sportschool bevinden, terwijl de ander liever met een zak chips op de bank ploft. Toch blijkt er een manier voor beide groepen effectief te werken om jou en jouw lichaam tot rust te laten komen: het gebruik van een massagekussen. 

Verschillende lichaamszones

Er bestaan inmiddels verschillende massagekussens, waarbij ieder kussen zich richt op een specifiek lichaamsdeel. Bij aanschaf van een massage kussen is het dus verstandig om jezelf voorafgaand af te vragen welk lichaamsdeel jij gemasseerd wilt hebben. Weet jij niet welke mogelijkheden er zijn? Dat komt goed uit. In dit artikel deel ik de verschillende massagekussens en de bijbehorende zones. 

Rug

Bij de meeste personen is de rug het meest kwetsbare lichaamsdeel. Dat is ook niet gek: personen zitten langere tijd achter een bureau, waarbij er al snel een verkeerde houding wordt aangenomen. Dit leidt tot een pijnlijke, stijve rug. Een massagekussen dat zich richt op de rug is ideaal voor deze personen. Het kussen is vaak op een stoel of bank te plaatsen, waardoor jij plaats kunt nemen en kunt genieten van de massage.

Rug, nek, zitvlak

Er zijn ook massagekussens waarbij niet enkel de rug, maar ook de nek en het zitvlak worden meegenomen. Hierbij kan de gebruiker vaak zelf aangeven welke zone hij of zij gemasseerd wilt hebben. 

Nek

Klachten bij de nek zijn enorm vervelend. Je draait jouw hoofd, en dus jouw nek, behoorlijk vaak gedurende de dag. Met klachten zal deze draaiing een stuk pijnlijker en lastiger worden. Door de massagekussen worden de spieren in de nek gemasseerd, waardoor de spanning op de spieren afneemt en de klachten langzaam verdwijnen. 

Benen en armen

Dit massagekussen is redelijk compact ten opzichte van de andere kussens, waardoor dit kussen altijd en overal in gebruik gesteld kan worden. Ondanks dat het kussen zich voornamelijk op de benen en armen richt, is het ook mogelijk om het kussen te gebruiken voor jouw onder- en bovenrug.