Lekker wonen

VERHUIZING: HOE BRENG JE ORDE IN HUIS?


Verhuizen is niet iedereens favoriete bezigheid, sterker nog het kan voor een hele stressvolle situatie zorgen. Want waar ben je aan begonnen? En hoe zorg je ervoor dat je nieuwe huis snel op orde is? Wat kun je doen om dit tegen te gaan? In onderstaand artikel leggen we je in drie stappen uit hoe je snel weer orde in je nieuwe huis brengt.

Stap 1: Zorg voor voldoende verhuisdozen
Bij een verhuizing moet je je spullen inpakken. Hiervoor heb je verhuisdozen nodig, deze kun je kopen of huren. Zorg dat je er voldoende besteld, want inpakken is een kunst en uitpakken gaat een stuk makkelijker als je alles goed ordent. En dat begint al bij het inpakken. Dat wil zeggen dat je ten eerste niet teveel in een doos stopt en ten tweede geen spullen die niet bij elkaar horen in een doos stopt. Met andere woorden houd de spullen voor de verschillende kamers in je nieuwe huis gescheiden. Geef dit duidelijk aan op de doos, eventueel met een kleurcode. Zo kan men bij een verhuizing alles meteen op de juiste plek zetten. Natuurlijk moet je hierbij ook rekening houden met het gewicht, voor boeken en ander zwaar spul kun je extra stevige dozen aanschaffen. En breekbaar spul moet je in kranten of ander papier wikkelen. Maar vergeet ook niet dat je voor een 2-persoonshuishouden al snel 30-40 verhuisdozen nodig hebt terwijl een gezin al snel op 2 tot 3 keer zoveel uitkomt. Zeker als er kinderen in het spel zijn met veel speelgoed.

Stap 2: Ben selectief met wat je meeneemt
Als je dan toch je spullen in moet pakken kijk dan eens kritisch wat je allemaal hebt. Een mens heeft vaak meer bezittingen dan hij of zij denkt! Een verhuizing is het perfecte moment om eens op te ruimen en een hoop overbodige dingen weg te doen. Alles wat je veel of vaak gebruikt gaat hoe dan ook mee naar de nieuwe woning. Alles wat je nooit gebruikt, of al zeker een jaar niet meer gebruikt hebt doe je weg. En alles wat je zo nu en dan gebruikt neem je mee maar zet je wel apart. Liefst op een plek in je nieuwe huis waar de dozen niet in het zicht staan en al helemaal niet in de weg staan. Ook kun je ervoor kiezen deze spullen buitenshuis op te slaan bij een extern bedrijf. De spullen die je vaak gebruikt pak je uit en zet je op hun plek. Je zult zien dat je nieuwe huis er meteen opgeruimd uitziet!

Stap 3: Gebruik de dozen om orde te houden
Eindelijk klaar met verhuizen en uitpakken? Dan heb je vast een boel dozen over. Als ze gehuurd zijn worden ze vaak snel weer opgehaald, maar heb je ze gekocht dan kun je ze of bij het oud papier zetten, ze verkopen of er iets nuttigs mee doen. Deze stevige verhuisdozen kun je namelijk heel goed hergebruiken. Hergebruik deze dozen om spullen in op te bergen. Ze zijn stevig en makkelijk stapelbaar. Ook kun je deze dozen extra mooi maken met een likje verf, laagje papier of lapje stof zodat het bij je interieur past. Leuk om bijvoorbeeld het speelgoed in op te bergen op de kinderkamer. Seizoenskleding kan er gemakkelijk stofvrij ingedaan worden waardoor je kledingkast ook overzichtelijk blijft. En natuurlijk zijn ze ook geschikt voor al je hobbymaterialen, gereedschap en nog veel meer. Zo blijft je huis zelfs na de verhuizing netjes en op orde.

Bron: Easybox.nl