Lekker wonen

Veilig klussen met dubbelzijdige trappen

Of het nu gaat om je ramen zemen of een muur schilderen, of je moet een lamp vervangen of je wilt nieuwe raamdecoratie plaatsen, veiligheid gaat boven alles wanneer je klust! Het is heel belangrijk dat je vast op je voeten staat, niet schuift en dat je voldoende steun hebt. Kies voor degelijk materiaal. Dat bespaart je alvast veel tijd en energie!

Dubbelzijdige trappen zijn veelzijdig!

Een enkelvoudig trapladdertje is vaak heel handig om kleine klusjes te doen of iets in de hoogte te nemen. Maar veilig is dit niet altijd! Als je vaker klust, dan is een dubbelzijdige trap onontbeerlijk! Er zijn heel wat soorten en afmetingen te verkrijgen. Kijk bijvoorbeeld eens op de webshop van steigervoorweinig.nl. Hier krijg je een goed idee welke mogelijkheden dubbelzijdige trappen zoal te bieden hebben. Ze staan volledig stabiel en je hebt een platform om bijvoorbeeld een verfemmer of materiaal op te plaatsen. Ze zijn voorzien van degelijke antislip doppen onderaan. De treden zijn plat, waardoor je niet zo snel vermoeid raakt in de benen. Daarnaast zijn ze heel compact en dus makkelijk op te bergen na je klus.

Welke afmeting kies je het best?

Er bestaan dubbelzijdige trappen met 3 tot en met 7 tredes. Alles hangt natuurlijk af van de klussen die jij wilt klaren. Ben je van plan om plafonds te schilderen? Of ben je niet zo’n liefhebber van hoogtes en hou je het telkens bij werkjes dichter bij de grond? Zit je volop in verbouwingen? Of dient je trap voor een uitzonderlijk klusje?
Overweeg goed waarvoor je dubbelzijdige trap zal dienen. Dit bepaalt het aantal treden waarvoor jij kiest.

Veiligheid is van cruciaal belang!

Welke trap je ook kiest, het moet in ieder geval veilig blijven. Je mag je niet teveel hoeven uit te rekken om ergens bij te kunnen. Met andere woorden: je trap moet voldoende hoog zijn. Je kunt ook kiezen om een beugel bij te kopen. Hiermee heb je nog meer steun op je trap. Of wat nog beter is: je schaft je gelijk twee dubbelzijdige trappen aan: een hoge en een lage. Zo heb je altijd keuze en werk je altijd makkelijk en veilig. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.