Lekker wonen

Tip: Beveiligingscamera buiten zonder wifi kopen


Het beveiligen van je huis is tegenwoordig best eenvoudig. Vroeger moest je wel een expert inschakelen om bijvoorbeeld camera’s te installeren. Dit is tegenwoordig niet meer nodig. Zelfs consumenten winkels bieden plug and play systemen aan. Beveiligingscamera’s die je volledig draadloos kunt installeren. Maar is het wel zo slim om deze te installeren? Zeker beveiligingscamera’s voor buiten moet je goed aansluiten. Je wilt namelijk niet dat ze gestolen worden of gesaboteerd. Een beveiligingscamera voor buiten zonder wifi en batterij kopen is dan ook een betere keuze. 

Camera’s met wifi

Veel mensen kiezen het liefste voor de makkelijkste oplossing. Wanneer het aankomt op veiligheid is het echter verstandig om hier eens goed over na te denken. Is de makkelijkste oplossing wel de beste en veiligste? Wanneer je beveiligingscamera’s koopt voor buiten met wifi loop je de kans dat ze zonder verbinding komen te zitten. Zeker wanneer ze draadloos zijn gekoppeld aan een access point halverwege je huis. Het kan wel eens gebeuren dat je wifi verbinding wegvalt en dan heb je dus geen beeld meer van je buitencamera.

Een buitencamera voor buiten zonder wifi aansluiten is dan ook een betere keuze. Je koppelt dan de buitencamera met een kabel aan je netwerk. Dit is vele malen stabieler, maar ook niet gevoelig voor sabotage. Mensen die kwaad willen kunnen namelijk je wifi verstoren. Dit doen ze met een stoorzender, wat er voor zorgt dat je geen wifi verbinding meer hebt. Je camera is op zo’n moment ook niet meer verbonden. 

Wanneer je een volledig draadloze buitencamera hebt, dus met een accu, loop je helemaal het risico dat er iets mee gebeurt. Andere mensen kunnen namelijk zo de camera verwijderen en zelfs meenemen. 

Voeding en netwerk via een kabel

Als je beveiligingscamera’s voor buiten zonder wifi wilt installeren moet je wel een aantal kabels aanleggen. Een goede beveiligingscamera moet namelijk voorzien worden van voeding en heeft een kabel nodig om het beeld te kunnen versturen. Gelukkig zijn de nieuwste beveiligingscamera’s allemaal voorzien van PoE. PoE staat voor Power over Ethernet. Hiermee wordt zowel het beeld als de voeding geleverd via een kabel. Het is dus niet noodzakelijk om extra kabels te trekken. Voordeel hiervan is ook dat je geen stopcontact meer nodig hebt in de buurt van de beveiligingscamera.

Kies een stabiele internetprovider

Op de momenten dat je niet thuis bent wil je natuurlijk meekijken met wat er gebeurt. Je hebt hiervoor een goede internetverbinding nodig. Als je beveiligingscamera’s buiten zonder wifi hebt met een hoge resolutie vreet dit enorm veel bandbreedte. Een goede internetverbinding is dan nodig. Kijk anders eens naar een Ziggo aanbieding en vergelijk de pakketten op jouw postcode. Een stabiele internetverbinding hoeft niet duur te zijn, maar is wel belangrijk als je meerdere beveiligingscamera’s hebt.