Lekker wonen

Stazakken zijn een verzorgde en praktische manier om producten te bewaren

Toen je laatst bij de lokale kaas- en notenboer was, viel het je op dat de winkelier was overgestapt van de typische plastic bakjes op speciale zakjes. Het gaf de winkel een compleet nieuwe uitstraling. En ondanks het feit dat je altijd met veel plezier de plastic bakjes met verschillende nootjes en andere snacks bij de notenboer kocht, was je aangenaam verrast met de nieuwe presentatie van zijn producten in deze nieuwe zakken.

Ieder product is nu verpakt in een eigen kleur zak. De pistache noten zitten in een mild groene verpakking, de cashewnoten worden tegenwoordig verkocht in een woestijn gele verpakking en jouw favoriete studentenhaver mix is nu verpakt in een lichtbruine zak, die een perfecte balans vormt tussen de noten en de rozijnen. Vanwege een venster aan de voorkant van de zakjes, kun je precies zien wat iedere verpakking bevat, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je niet thuis komt met iets anders dan wat je in gedachten had. 

Je bent op het idee gekomen nadat je zag hoe de notenboer producten verkoopt

Het gebruik van de stazakken door de notenboer heeft je ook op een ander idee gebracht. Je ziet wel voor je hoe je deze zakken ook thuis kunt gebruiken om bijvoorbeeld je kruiden in de kast een stuk beter te ordenen. Nu is het een uiteenlopende verzameling van busjes, potjes en flesjes die zijn voorzien van allerlei verschillende kruiden en het zou niet misstaan om een beetje regelmaat onder te brengen in je voorraadkast. 

Naast kruiden kun je natuurlijk ook andere producten in de zakken onderbrengen. Ze zijn namelijk te verkrijgen in verschillende vormen, maten en kleuren, dus het lijkt je ook geen slecht idee om bijvoorbeeld je verschillende soorten rijst onder te brengen in dit soort stazakken. Met een venster aan de voorkant kun je altijd snel achterhalen welk product er in zit en je krijgt op deze manier de altijd chaotische voorraadkast op en een degelijke wijze georganiseerd. 

Naast noten kun je ook rijst, snoep, koekjes en koffie in de stazakken bewaren

Ook snoepgoed is natuurlijk prima onder te brengen in dit soort zakken, zodat je niet langer een bonte verzameling aan halflege snoepzakken in de kast hebt liggen. Het is straks ook een stuk leuker om een soort spelletje te spelen als de kleinkinderen weer op bezoek komen. Daarnaast zijn ook andere zaken zoals suiker, koffiebonen, borrelnootjes en koekjes prima te bewaren in de hersluitbare stazakken. 

Voor spullen die je op lange termijn wilt bewaren kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om bepaalde dingen luchtdicht te verpakken. Hiervoor gebruik je een speciale warmte sealer. Op deze manier ben je er verzekerd van dat je ook op lange termijn je spullen op een mooie en geordende manier kunt bewaren. De stazakken zijn in allerlei verschillende soorten, maten, modellen en kleuren te bestellen. Hiermee verzeker je jezelf ervan dat je al je producten opnieuw kunt onderbrengen in praktische zakken die je kunt blijven hergebruiken