Woontrends

Sfeer in huis met staande lampen

Staande lampen, ook vaak vloerlampen genoemd, zijn onmisbaar in je woonkamer. Door de grote keuze in soorten en stijlen, kan het alleen lastig zijn een keuze te maken. Voor drie populaire woonstijlen geven we je daarom een aantal tips. Laat je inspireren en vind de staande lamp die perfect bij je interieur past.

Landelijke, romantische woonstijl

Ga je voor een romantische woonkamer? Denk dan eens aan een staande schemerlamp. Het zachte, gedimde licht creëert een romantische sfeer, die perfect bij een landelijke woonstijl past. Misschien geeft het idee van een schemerlamp je een wat ouderwets gevoel, maar dat hoeft zeker niet. Ga bijvoorbeeld voor een schemerlamp met driepoot-onderstel, dat helemaal aansluit bij de huidige trends in verlichting.

staande lamp

Stoere, industriële woonstijl

Bij een stoer interieur hoort natuurlijk een stoere, industriële  vloerlamp. Ga bijvoorbeeld voor een lamp met schijnwerper, zoals je ze ook in het theater zou kunnen tegenkomen. Ook erg gaaf is een staande lamp met draadmand-kap en driepoot onderstel. Als je het dan ook nog eens weet te combineren met een bakstenen muur of behang met baksteenlook.  Hiermee creëer je de sfeer van een pakhuis in je eigen woning.

staande lampen

Natuurlijke, moderne woonstijl

Voor een natuurlijke, bijna botanische look ga je voor een vloerlamp van hout. Kies bijvoorbeeld een onderstel in vorm van een tak, voor een extra natuurlijk effect. Combineer dit met een lampenkap in een bijpassend materiaal als wol of linnen en misschien zelfs een leuk schapenkleed voor onder de lamp. Vergeet natuurlijk ook niet een aantal leuke planten in huis te zetten, als je echt wil gaan voor een botanisch gevoel.

 

witte staande lamp

Save