Woontrends

Robuuste tafels maken je eetkeuken pas écht af

We gaan meer en meer terug naar natuurlijke materialen. Ons huis wordt als het ware een verlenging van het buitenleven. Dat zien we bijvoorbeeld in de landelijke keuken. Ook in de loft-stijl worden vele eerlijke en natuurlijke materialen gebruikt. De ontwerpers van robuuste tafels hebben hierop gretig ingespeeld.

Het stoere karakter

Een eettafel moet vooral stevig en zeer stabiel zijn. Ze wordt dagelijks gebruikt. Kinderen maken er soms hun huiswerk of er worden klussen geklaard. Een stevige tafel van hard hout is dan onmisbaar. Tevens straalt ze gezelligheid en warmte uit. De tijd dat de keuken er enkel was om te koken, is voorbij. De eetkeuken is een mix van leefruimte en een plaats om te eten. Dan mag het er best stijlvol en aantrekkelijk uitzien.

Een stoere tafel voor ieders smaak

Robuuste tafels worden tegenwoordig vaak van gerecupereerde materialen gemaakt. Of ze zijn ontworpen op basis van oude modellen. Zo zien we bijvoorbeeld metalen balken die als poten gebruikt worden. IJzeren poten doen bijvoorbeeld denken aan tafels in vroegere werkplaatsen. Bij andere stoere tafels zien we onderstellen in hout die barok aandoen en verwijzen naar kloostertafels. Men mag gerust stellen dat alles kan. Tafels worden gemaakt in alle groottes, in diverse houtsoorten en in verschillende afwerkingen. Zo kunt u uw tafel volledig op uw bestaande keuken afstemmen. Stoere tafels passen zowel bij super moderne, trendy of meer klassieke stijl. Dat is net het leuke aan houten tafels.

Stoere tafels: zelf maken of kopen?

Wilt u een stoere eettafel, dan kunt u die met wat handigheid zelf in mekaar knutselen. Maar er bestaan professionele meubelmakers waar u voor degelijke prijzen een robuuste tafel kunt kopen. Zoals hierboven al aangegeven, moet die wel degelijk in mekaar staan en wilt u wel de garantie dat ze lang meegaat. Daarom bent u vaak beter af met een gekochte tafel. Het voordeel is dat deze robuuste tafels kunnen gecombineerd worden met stoelen, bijzettafels of eventueel een salontafel in dezelfde stijl. Zo krijgt u een homogeen en stijlvolle uitstraling doorheen uw woning.

Het is sinds een paar jaar duidelijk dat houten tafels, en dan vooral de robuuste tafels, in opmars zijn. Ze zetten de trend naar eerlijke materialen verder en ze zullen de komende jaren nog in populariteit toenemen.