Verbouwen

Overwegingen die je moet maken bij de keuze voor een dakdekker


Veel huisbezitters in Nederland zullen nooit een dakdekker nodig hebben. Wanneer je bijvoorbeeld in een appartementencomplex of flat woont is het dak helemaal jouw verantwoordelijkheid niet. Ook mensen die een woning bezitten met schuin dak hebben vaak geen dakdekker nodig omdat de levensduur van dakpannen tussen de 50 en 100 jaar kan bedragen. Heb je echter een huis of garage met een plat dak dan is de kans groot dat je een keer de diensten van een dakdekker nodig hebt. De levensduur van platte daken is namelijk een stuk korter dan die van schuine daken. Ook hebben deze daken regelmatig onderhoud nodig. Een schuin dak moet ook onderhouden worden, maar minder regelmatig. Wanneer je de keuze voor een dakdekker moet maken zijn er enkele overwegingen die je moet maken.

Welke werkzaamheden moet de dakdekker uitvoeren?

Op het moment dat je een dakdekker aan huis nodig hebt dan moet de eerste overweging zijn welke werkzaamheden de vakman exact moet uitvoeren. Gaat het bijvoorbeeld om het repareren of onderhouden van een dak of moet deze compleet vervangen worden? Het vervangen van enkele beschadigde dakpannen of het oplossen van een lekkage op het dak zijn slechts kleine klussen. Het compleet vervangen van een dak is echter een immense klus die behoorlijk in de kosten kan lopen. Voor het vervangen van een compleet dak of dakbedekking zal daarom de prijs een grote rol spelen in de keuze voor een dakdekker.

Wat voor soort dakbedekking moet je kiezen?

Om daken waterdicht te maken en te beschermen tegen alle soorten weersomstandigheden moeten deze bedekt worden met een dakbedekking. Op de meeste schuine daken in Nederland wordt hiervoor gebruikgemaakt van dakpannen. Echter ook metaalplaten en een rieten dak behoort tot de mogelijkheden. Platte daken krijgen met andere weersomstandigheden te maken en hiervoor wordt daarom gebruikgemaakt van andere soorten dakbedekking. Dakbedekkingsopties voor platte daken zijn bijvoorbeeld bitumen, EPDM en PVC. Alle soorten materialen hebben hun eigen specifieke eigenschappen die zich vertalen in voor- en nadelen. Een goede dakdekker kan je voorlichten wat de beste keuze is voor jouw specifieke eisen.

De beste dakdekker aan huis vinden

Wanneer je goed voor ogen hebt wat je allemaal van een dakdekker verwacht dan is de volgende stap om de beste professional voor de klus te vinden. Dit is nog niet zo makkelijk als het lijkt. De beste dakdekkers vindt je namelijk door kwalificaties te checken en referenties van eerdere klanten te lezen. Daarnaast moeten ook garanties en prijzen met elkaar vergeleken worden om de beste keuze te kunnen maken. Doe ook navraag over de kwaliteit van materialen die gebruikt wordt voor de werkzaamheden. Zelfs tussen dezelfde soorten dakbedekking zit namelijk nog verschil tussen de verschillende soorten materialen. De beste professional waarbij al deze zaken zeker goed op orde zijn vind je via Dakdekker aan huis. Deze website doorloopt namelijk het complete selectieproces om de beste dakdekker voor je te vinden.