Tuinen

Onderhoud achtertuin komt er weer aan!


Nu de zomer er weer aankomt is iedereen weer in de achtertuin te vinden! Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat de achtertuin er weer helemaal mooi bijligt. Een aspect van een verzorgde achtertuin kan een goed verzorgde schuur of goed verzorgd tuinmeubilair zijn. Als dit net dat extra laagje verf heeft gekregen wordt de achtertuin meteen een stuk mooier! In dit artikel ga ik wat meer vertellen over het onderhouden van de achtertuin.

Het onderhouden van het buitenmeubilair kan een vervelend klusje zijn. Maar als dit op de juiste manier wordt gedaan hoeft het vervolgens voor een paar jaar niet. Ook kan het goed onderhouden van het buitenmeubilair ervoor zorgen dat het buitenmeubilair in gebruik prettiger wordt en het zitcomfort wordt verbeterd.

Houten buitenmeubilair wordt door veel mensen gezien als de wat chiquere variant van buitenmeubilair. Dit komt doordat het onderhoud van houten buitenmeubilair als meer werk wordt gezien dan het onderhoud van plastic buitenmeubilair. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Als de juiste houtbeits wordt gebruikt hoeft dit maar eens in de zoveel jaar. Hierdoor kun je net dat extra beetje sfeer creëren in de achtertuin zonder dat het je extra moeite kost.

Ook het onderhoud van de schutting en de schuur komen er helaas weer aan. Moosefärg verkoopt allerlei producten om dit zo efficiënt mogelijk te onderhouden en te zorgen dat het er weer helemaal netjes uitziet! Hier is een milieubewuste variant van carboleum een goed voorbeeld van. Deze carboleum is goed voor mens en milieu. Maar ook de schuur en schutting kunnen met beits worden behandeld als deze van hout gemaakt zijn. Als deze van steen of van beton zijn kan dit ook worden geverfd. Als de tuin er weer helemaal netjes uitziet is het makkelijker om neer te ploffen in een zonnestoel en te genieten van het warme zomerzonnetje.