Tuinen

Maak een schitterende vlonder met composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken zijn vlonderplanken die niet gemaakt zijn van hout of kunststof maar juist van een mix van deze twee materialen. Door houtvezel en een thermoplastische kunststof te mixen, krijg je het oersterke en duurzame (want recyclebaar) composiet dat de voordelen van hout en kunststof combineert.

Met composiet vlonderplanken kun je hele mooie dingen doen in je tuin of op je balkon. Van de vlonderplanken leg je schitterende terrassen of patio’s. Ook kun je er een mooi zitje mee maken rondom een zwembad of vijver. Verder zijn de vlonderplanken ideaal om te gebruiken voor schuttingen of afdakjes.

Composiet heeft een hele natuurlijke uitstraling. Wanneer je ervoor kiest om composiet in houtkleur te gebruiken, is het bijna niet van echt hout te onderscheiden. Maar houtkleuren zijn niet de enige opties beschikbaar; je krijgt een heel strak modern effect wanneer je een terras maakt van bijvoorbeeld houtskool zwart of lichtgrijs composiet. Combineren geeft ook hele speelse effecten; wat dacht je van een terras met donkere houtskleur planken en een lichtgrijze (betonlook) rand?

Voordelen van composiet vlonders

Er zitten heel veel voordelen aan het werken met composiet. Ten eerste is het heel veilig; het splintert niet en wordt niet glad. Dit kan een hoop vervelende ongelukjes voorkomen. Daarnaast is het heel makkelijk in onderhoud; je hoeft het niet te lakken of schuren en kan het makkelijk schoonmaken met een hogedrukspuit.

Het materiaal behoudt zijn kleur en is zelfs bestand tegen chloor en zout water! De composiet vlonderplanken zullen in de eerste zomer een paar procent lichter worden maar blijven de rest van hun looptijd dezelfde kleur.

Doordat de vlonderplanken zo lang meegaan (denk gauw aan 10 tot 15 jaar), is het een heel duurzaam product. Vlonders van composiet zullen niet kromtrekken of op een andere manier vervormen. De houtvezels die gebruikt zijn in de composietmix, zijn afkomstig van gerecycleld hout. Aan het milieu is dus ook gedacht.

Je legt de composiet vlonderplanken heel makkelijk zelf, daar hoef je in principe geen timmerman of hovenier voor in te huren. Met de meegeleverde montageinstructie zijn de vlonders snel gelegd.