Lekker wonen

Luchtroosters in garagedeuren

Om je garage goed te laten ventileren zou je ervoor kunnen kiezen de garagedeuren zo nu en dan eens helemaal open te zetten. Even een frisse wind erdoor. Véél beter is het echter om een luchtrooster in de garagedeuren te (laten) plaatsen. Dan namelijk wordt je garage ook geventileerd als de deur dicht is, is er sprake van continue ventilatie dus. Een dergelijk luchtrooster wordt ook wel ventilatierooster genoemd en zorgt voor een gezond(er) klimaat in de garage. Een luchtrooster staat bovendien borg voor een goede en voortdurende ventilatie van de garage. Wel zo prettig, denk maar eens aan uitlaatgassen van een auto of een bromfiets en aan schimmels die ontstaan in een vochtige en niet geventileerde garage.

Vocht

Bovendien: wie niet ventileert, krijgt vroeg of laat te maken met vocht. De garage zal altijd klam aanvoelen. Niet prettig om in te verblijven, om in te klussen. En denk ook eens aan dure gereedschappen, die door het vocht worden aangetast in de vorm van roest. Bovendien: niet ventileren betekent een muffe en een stoffige lucht. Niet prettig en gezond die lucht in te ademen.

Rooster

Wie een luchtrooster in de garagedeuren plaatst, kan het gereedschap wél met een gerust hart in de garage opbergen. Uiteraard is het goed mogelijk zelf een rooster in de garagedeuren te plaatsen, veel beter is het echter om dit aan specialisten over te laten. Zij kunnen aan de hand van berekeningen precies het juiste formaat rooster bepalen en bovendien bent u verzekerd van een perfecte afwerking. Gaat u zelf aan de slag, dan plaatst u wellicht een veel te groot rooster.

Bij roosters in deuren willen mensen nog weleens denken dat daarmee de mooie garagedeur al haar glans verliest. Dat is echter al lang niet meer. De roosters kunnen een garagedeur zelfs meer uitstraling geven en vallen soms niet eens op. In veel gevallen zitten tegenwoordig al standaard al roosters in de garagedeur. Roosters kunnen geplaatst worden in sectionaaldeuren, openslaande deuren en roldeuren. Het rooster kan aangepast worden aan het gekozen design voor de garagedeur.