Tuinen

Laat je inspireren met deze 3 nieuwe ideeën voor jouw tuin


De zomer is weer volop bezig en dan kiezen veel huishoudens er voor om het eens over een andere boeg te gooien met de tuin. Het wordt weer eens tijd voor een metamorfose, zodat de tuin weer een nieuwe, frisse uitstraling krijgt. Wellicht heb je al een idee wat je wilt gaan veranderen. Misschien heb je nog geen idee welk gedeelte je wilt gaan aanpakken, maar vind je wel dat het tijd wordt voor verandering. In dat geval kun je je misschien laten inspireren door dit artikel met enkele prachtige ideeën voor jouw tuin.

  • Kunstgras

Heeft u er weleens aan gedacht om kunstgras te nemen in plaats van gras? Kunstgras is namelijk onderhoudsvrij en is tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Met kunstgras laat je één keer een veldje aanleggen en je bent voor de rest klaar. Je hoeft niet bang te zijn dat je het elke week hoeft bij te houden, want dat is niet nodig. Daarnaast kunnen de kinderen ook fijn spelen op deze ondergrond. Zelfs al heeft het geregend, want het kunstgras absorbeert het water heel snel, waardoor je bijna geen natte kleding krijgt.

  • Vlonder

Een ander idee is om misschien vlonderplanken in een bepaald gedeelte van de tuin aan te laten leggen. Dit wordt tegenwoordig vaak gedaan om bijvoorbeeld een loungebank op te zetten, waardoor je echt een aparte hoek creëert om te relaxen. De meest gebruikte soorten vlonderplanken zijn composiet en hardhout. Het grootste verschil zit in het materiaal. Composiet wordt bijvoorbeeld niet glad en is splintervrij. Hardhout is dat juist wel en heeft ook nog meerdere soorten in haar collectie. Het heeft dus beide zo zijn voordelen. Benieuwd naar meer voordelen van composiet vlonderplanken? Bekijk dan eens deze website.

  • Vijver

Waar je wellicht ook weleens over na kunt denken om aan te brengen in de tuin is een vijvertje met goudvissen en andere waterdiertjes. Vaak geeft een vijver een heel mooi gezicht en het zorgt voor rustige, aangename sfeer. Bovendien heeft een vijver ook niet zo veel onderhoud nodig dan dat je misschien op voorhand dacht. Je vervangt af en toe de planten, geeft de vissen te eten en haalt de narigheid eruit die er niet in thuis hoort. Dit alles hoeft helemaal zoveel tijd en moeite te kosten. Overweeg dus eens om een vijver in de tuin te laten aanbrengen.