Tuinen

Is een zwembadoverkapping een luxe of een noodzaak?


Of een zwembadoverkapping een luxe of een noodzaak is, is afhankelijk van je eigen wensen. Met een zwembad in je tuin heb je de luxe dat je een frisse duik kunt nemen wanneer je dat wilt. Het zou natuurlijk fijn zijn als je dat in schoon en helder water kunt doen. De pomp kan het zwembad behoorlijk schoonhouden. Maar drijvend vuil kan al snel een irritatie worden als je dat eerst moet verwijderen.

Bladeren in het zwembad

Er zijn verschillende zwembadoverkappingen te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om een afdekfolie te gebruiken. Dit is de goedkoopste manier om van het drijvend vuil in het zwembad af te zijn. Het is eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. De nadelen van een afdekfolie zijn dat het met veel bladeren erop, een lastige klus kan worden om het zeil met bladeren en al van het zwembad af te halen. En je moet ruimte hebben om het zeil zo af en toe schoon te maken. Er blijven na verloop van een aantal weken algen op liggen.

Je kunt er ook voor kiezen om een koepelvormige zwembadoverkapping over je zwembad te plaatsen. De voordelen zijn dat er bijvoorbeeld in de herfst geen bladeren in het zwembad vallen en je kunt, als de overkapping groot genoeg is, het hele jaar door in een lekker warm zwembad zwemmen. Je kunt een zwembadoverkapping zelf plaatsen maar je kunt er ook één laten installeren. Soms bieden mensen een zwembadoverkapping aan op het internet die je dan natuurlijk zelf moet installeren.

In de zomer zwemmen of het hele jaar door

Zwem je alleen in de zomer? Dan is een net of een zeil voor het zwembad de simpelste oplossing. Voor de zomer kun je dan gebruik maken van een zeil met bubbels. Dit houdt je zwembad schoon en warmt het water ook nog eens voor je op als de zon schijnt. Dan zijn er ook nog de zwembadafdekking mogelijkheden die het hele jaar je zwembad schoonhouden. Deze worden over het zwembad heen geplaatst. Ze zijn er veel soorten, maten en materialen. Je kunt ervoor kiezen om een schuifbare overkapping te nemen. Hierdoor heb je altijd een gedeelte van het zwembad dat overkapt is.