Slaapkamer

Inrichten open slaapkamer


Woon je in een loft, studio of eenkamerappartement dan weet je precies wat het is om je woonkamer, slaapkamer en keuken in één te hebben. Je bent genoodzaakt om creatief om te gaan met die open ruimte. Het is namelijk fijn als je bed toch iets afgeschermd staat van je bank en televisie. Daarnaast wil je natuurlijk ook wat meer privacy in je slaapkamer. Gelukkig zijn er creatieve manieren om dit op te lossen.

Tips creatieve inrichting

De slaapkamer is een ruimte waar jij elke ochtend fris de dag weer tegemoet gaat en waar je in de avond de dag ook weer afsluit. Je brengt ongeveer 30% van je leven in de slaapkamer door. Het is begrijpelijk dat je deze ruimte een beetje wil afsluiten van je woonkamer.

Gordijnen

Dit is een vrij goedkope manier om je slaapkamer van je woonkamer te scheiden. Hang een gordijnrail op voor je bed en bevestig er een paar gordijnen aan. Zo maak je niet alleen onderscheid tussen slaap- en woonkamer, maar verduister jij je slaapkamer ook nog eens en dat slaapt een stukje lekkerder.

Pimp je bed

Je bed is erg belangrijk en je mag dan ook absoluut niet bezuinigen op een bed of matras. Dat is het belangrijkste om naar te kijken, je kunt hiervoor bijvoorbeeld naar Slaaploods gaan. Als je dat geregeld hebt, kun je kijken naar de andere mogelijkheden die een bed biedt. Zou je aan de voor- of achterkant van je bed een hoge kast kunnen laten maken. Je hebt meteen opbergruimte en het schermt je bed een beetje af van de rest van je woning.

Roomdivider

Een roomdivider is een soort wand waarmee je eigenlijk een wand in je kamer maakt. Deze divider komt in allerlei soorten en maten en je kunt deze ook makkelijk zelf maken. Je zou bijvoorbeeld een aantal sinaasappelkistjes op elkaar kunnen stapelen. Verf ze in een leuk kleurtje of verschillende kleuren en creëer zo je eigen wand. Grote voordeel is dat je er ook nog wat in kunt zetten.

Touwen

Touwen zijn natuurlijk niet geheel dicht en je kunt er nog een beetje doorheen kijken, maar het geeft je woning wel een stoere en originele uitstraling.

Schuifdeuren

Het is ook altijd nog mogelijk om zelf een schuifdeur te plaatsen. Dit is niet in elke loft, studio of eenkamerappartement mogelijk, dus daar moet je eerst even goed naar kijken. Een grote, grove houten schuifdeur staat wel ontzettend gaaf in je woning.

Meerdere ruimtes

Op een vrij makkelijke en simpele manier kun jij van je eenkamerwoning toch onderscheid maken tussen de verschillende ruimtes. Natuurlijk is een studio een stukje kleiner dan een loft en heb je bij dat laatste meer ruimte en mogelijkheden. Toch zijn er voor een studio ook genoeg creatieve oplossingen te bedenken. Haal je inspiratie uit de bovenstaande tips en geef er je eigen draai aan!