Verbouwen

Huis verbouwen


Wil je graag een nieuw dak, een nieuwe badkamer of wil je een aanbouw, maar heb je daar de financiële middelen niet voor? Je kunt een verbouwing ook financieren met een lening. Je kunt meer dan 25.000 euro lenen voor een verbouwing? Er zijn twee leenvormen waarmee je dit bedrag kunt lenen.

Persoonlijke lening

Wil je je verbouwing financieren met een lening? Een persoonlijke lening is een lening waarbij je in één keer een bedrag leent. Dit bedrag wordt in één keer ter beschikking gesteld en dien je af te betalen binnen een vaste looptijd. Deze looptijd bestaat uit termijnen en je kunt het aantal termijnen zelf kiezen. Het aantal termijnen is wel afhankelijk van het bedrag dat je hebt geleend. De meest voorkomende termijnen zijn 36, 48 en 60 maanden. De rente van de persoonlijke lening is afhankelijk van de aanbieder, het geleende bedrag en de looptijd.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele lening: je kunt in de tussentijd extra geld aflossen en extra geld opnemen. Je begint vooraf met een bepaald bedrag dat je wilt lenen, maar dit kan je gedurende je looptijd uitbreiden. Je betaalt alleen rente over het geleende bedrag dat je daadwerkelijk opgenomen hebt. De rente van een doorlopend krediet ligt lager dan de rente bij een persoonlijke lening: de rente is variabel en ligt tussen de 1% en 3%.
Welke lening voor jou geschikt is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie, je inkomen, je wensen en je discipline. Allebei de soorten leningen kun je aanpassen aan je persoonlijke situatie, je inkomen en je wensen. Er is wel één belangrijk verschil: discipline. Een persoonlijke lening wordt elke maand automatisch van je rekening afgeschreven, maar een doorlopend krediet vraagt veel discipline: je kunt onbeperkt bij blijven lenen en je hoeft niet direct af te betalen. Je moet er dus voor zorgen dat het bedrag niet te hoog oploopt en dat je het ook daadwerkelijk terugbetaald.