Lekker wonen

Hoe selecteer je een makelaar?


Sta je op het punt om je huis te verkopen? Dan zal je op zoek moeten gaan naar een goede makelaar. Als het de eerste keer is dat je jouw huis verkoopt, kan het lastig zijn om te bepalen waar een goede makelaar aan moet voldoen. In dit artikel geven wij tips bij het selecteren van de beste makelaar.

Onafhankelijk advies

Probeer altijd een makelaar te vinden die het beste met jou voor heeft. Die zijn beroep doet, omdat het een passie voor hem is (en dus niet alleen maar om het geld). Meestal kom je erachter om een makelaar betrouwbaar is door met vrienden en bekenden te praten die eerder hun huis hebben verkocht. Ook is het aan te raden om je bij verschillende makelijkers een te melden en deze uit te proberen. Dit maakt het mogelijk om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken en dat zou het makkelijker moeten maken om een goede keuze te maken.

Kies voor een lokale makelaar

Kies voor een lokale makelaar, want deze kent de lokale woningmarkt vaak beter. Hier werken vaak mensen die al hun hele leven in dezelfde regio wonen en werken en dus precies weten waar je op moet letten. In de buurt zitten ongetwijfeld genoeg makelaars waar je het nog een keer kunt uitproberen. Zo heb je bijvoorbeeld een makelaar zitten in het noorden. Deze makelaar richt zich alleen op Friesland en Groningen waardoor de kans van slagen groter wordt. Meer weten over deze aankoopmakelaar? Bezoek dan zijn website!