Lekker wonen

Hoe led verlichting sfeer kan bepalen

LED verlichting is niet meer weg te denken tegenwoordig in de huishoudens: het bespaart veel aan stroomkosten door de hoge efficiëntie en het is erg duurzaam, het gaat jaren mee. Maar waar LED verlichting ook erg goed in is, is een heerlijke sfeer creëren. Hoe kan je dit het beste bewerkstelligen?

LED strips vastzetten

LED strips zijn kleine ledjes die in een strip verwerkt zitten. Vaak zijn deze te koop inclusief afstandsbediening waarbij je diverse kleuren kunt instellen. LED strips zijn daarbij erg makkelijk te plaatsen achter meubels om zo een extra sfeer in je interieur te geven. Je kunt meestal de strips met gemak op maat knippen wanneer deze te groot zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een goede stroombron vinden om de strips van stroom te kunnen voorzien. Bij een pc of televisie heb je al dankzij de USB aansluiting een goede stroomvoorziening zodat je ook daar weer extra sfeer kunt creëren.

Smart domotica

Wanneer je het hebt over sfeer geven aan je interieur, dan mag smart domotica niet ontbreken. Dit is een systeem waarbij jij je inrichting kunt laten oplichten en je eigen favoriete kleuren instelt met behulp van een enkele knop, eventueel via een app. Daarbij zijn geen grenzen, het is maar net hoeveel geld je wilt investeren en wat jij graag voor opties wilt hebben. Zo kan je op afstand zelfs je verlichting regelen. Dat is erg fijn tijdens de donkere wintermaanden.

Dimmer

Wanneer je een romantische tint aan het geheel wilt geven zonder alle poespas van kleuren en opties kan je het ook simpel houden met een dimmer. Een dimmer zorgt ervoor dat je lampen minder fel schijnen en zo een rustige sfeer maken. Let er wel op dat je dimmer geschikt is voor LED lampen. Ook is het andersom belangrijk dat de LED lampen geschikt zijn om te dimmen. Het is natuurlijk zonde als deze kapot gaan. Bekijk het assortiment van ledwereld.nl om je te laten inspireren door de mogelijkheden die jij kunt toevoegen in je huis.