Tuinen

Hoe kies je de beste hovenier uit?


Iemand die een nieuwe tuin laat aanleggen, moet veel vertrouwen hebben in de hovenier. De kosten voor het aanleggen van een nieuwe tuin lopen (afhankelijk van de grootte van de tuin) gemakkelijk op tot duizenden euro’s. Niemand kan zijn spaarcenten twee keer uitgeven en daarom is het extra belangrijk dat het werk goed gebeurd. In dit artikel geven wij tips voor het vinden van de beste hovenier.

Neem de tijd!

Er zijn altijd mensen die iets willen en dit direct willen uitvoeren. Bij het uitkiezen van een hovenier is het beter om de tijd te nemen en verschillende hoveniers langs laten komen. De meeste hoveniers zijn bereid om bij jou thuis langs te komen en ideeën uit te wisselen. Uiteindelijk houd je bij iedere hovenier een bepaald gevoel over. Dit gevoel kan jou vertellen welke hovenier het beste bij jou past.

Ook is het altijd slim om bij vrienden en familie na te vragen met welke hovenier zij ervaringen hebben. Door met andere mensen erover te praten krijg je een beter beeld welke hovenier uit de regio goed is en welke minder goed werk levert. In principe weet de gemiddelde hovenier wel hoe het een tuin moet aanleggen, maar het ontwerp voor de tuin verschilt uiteraard per hovenier. Woon je in de buurt van Zwolle? Dan zou tuinontwerp Zwolle kunnen overwegen!

Een hovenier kan het budget dat jij gesteld hebt nog wel eens over het hoofd zien. Probeer de hovenier altijd bewust te maken van jouw budget. Ook is het belangrijk dat je akkoord gaat met de uitgekozen planten en bloemen, voordat deze besteld worden. Bepaalde planten hebben een kortere levensduur dan de andere, wat ook iets is om rekening mee te houden.