Lekker wonen

Hoe je de beste houtblokken voor je open haard kiest


Wat zijn de beste houtblokken voor uw open haard?

Dit is een bekende vraag die veel mensen zichzelf jaarlijks stellen. Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden voordat je de houtblokken voor uw open haard aanschaft. Over het algemeen is het ideaal om hardhouten haardblokken te kopen.

Wat zijn de verschillende houtsoorten die in een kampvuur worden gebruikt?

Het hout dat in een kampvuur wordt gebruikt, kan een aanzienlijk verschil maken in hoe het vuur brandt. Er zijn veel houtsoorten die gebruikt kunnen worden, maar wat zijn de verschillende houtsoorten en hoe verschillen ze?

Verschillende houtsoorten hebben voor- en nadelen. Dennen, ceder en dennenappels branden het snelst omdat ze grote hoeveelheden hars bevatten. Ze brengen echter roet in de lucht, waardoor ze ongeschikt zijn om mee te stoken. Essen- of beukenhout heeft de voorkeur omdat het langzaam brandt zonder roet af te geven en een aangename geur heeft. Het is ook duurzaam en gemakkelijk om mee te werken bij het maken van een vuur.

Sommige houtsoorten, zoals eiken, zijn moeilijk te ontsteken, maar branden lang genoeg om van al uw favoriete activiteiten in de buurt te genieten.

Waar sla ik mijn brandhout op?

De beste plaats om brandhout op te slaan is in een houten rek of kast. Veel mensen leggen hun brandhout op de grond, zodat ze het gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze het nodig hebben. Met houten rekken en kasten kunt u uw hout opbergen en uit het zicht houden, wat het opruimen veel gemakkelijker maakt.

Wat is het verschil tussen hardhout en zachthout?

De twee zijn hardhout en zachthout en ze verwijzen naar het onderscheid tussen de houtsoort die wordt geoogst en verwerkt. Hoewel er enkele verschillen zijn tussen deze houtsoorten, zijn ze allebei afkomstig van bomen.

Over het algemeen is hardhout sterker dan zachthout en heeft het een dichter materiaal, waardoor het moeilijker te splitsen is in planken. Hardhout heeft ook een meer wenselijke uitstraling omdat ze onderling vaak meer kleurvariaties hebben.Het is dus verstandig om hardhout te kopen als haardhout. Dit brandt langer en zorgt voor minder resten. Het enige nadeel is dat je het hout moeilijker aankrijgt. Je moet daarom ervoor zorgen dat je ook aanmaakhout hebt. Op die manier kan er eigenlijk niks misgaan met het aanmaken van je openhaard.