Tuinen

Hoe geniet je optimaal van het buitenleven?


Als het mooi weer is in de zomer wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Dus verplaats je het leven van binnen in huis, naar buiten in de tuin. Daarvoor richt je je tuin gezellig en zo compleet mogelijk in. Een stevige eettafel met prettige stoelen en eventueel een lekkere loungebank zorgen voor een heerlijk buitenleven. Maar als je nog iets extra’s wil dan kun je ook kiezen voor een Douglas buitenkeuken. Want zo geniet je, ook onder etenstijd, van het ultieme buitengevoel.

Een opgeruimde tuin geeft rust 

Voor het plaatsen van een Douglas buitenkeuken hoef je geen grote tuin te hebben. De buitenkeuken is op maat te bestellen en kan eigenlijk op iedere plek in de tuin neergezet worden. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Het bestaande terras is de meest logische plek. Maar waarom zou je niet een nieuw hoekje in je tuin creëren, bijvoorbeeld met een overkapping, voor de Douglas buitenkeuken? Bekijk je tuin eens kritisch en ruim een deel van de tuin, dat overwoekerd is met planten, op. Dit geeft eventueel de ruimte die je in gedachten hebt voor de Douglas buitenkeuken. Het is daarnaast een stuk prettiger als je in de tuin zit en uitzicht hebt op een opgeruimde, mooi ingerichte tuin.

Buiten koken in de Douglas buitenkeuken 

Als je binnen aan het koken bent, terwijl iedereen buiten in de tuin zit, is dat niet zo gezellig. Met de Douglas buitenkeuken hoef je niets van de gesprekken te missen, terwijl je ondertussen een lekkere maaltijd bereidt. Je kunt de inrichting van de Douglas keuken helemaal afstemmen op je eigen wensen en op de ruimte die je hebt. Wil je een aanrechtblad met een eenvoudig kookstel of een geïntegreerde barbecue? Dat is mogelijk. Vind je het prettig om in de zomermaanden alles bij de hand te hebben als je buiten aan het koken bent, dan ga je voor een meer uitgebreide keukenopstelling. Daar kan bijvoorbeeld een spoelbak, een koelkastje en diverse keukenkastjes in gemonteerd worden.  

Waar houd je rekening mee bij een Douglas buitenkeuken?

Voordat je de Douglas buitenkeuken gaat uitzoeken, moet je dus kijken hoeveel ruimte je hebt. Daarnaast is het goed om al meteen na te denken over de functies die de Douglas buitenkeuken moet hebben. Wil je alleen een keuken met barbecue, dan is dat vrijwel op alle plaatsen mogelijk. Kies je echter tevens voor een kraan en een koelkast, dan moet je er rekening mee houden dat er op de plaats van de Douglas keuken elektriciteit aangelegd moet worden. En dat er een aan- en afvoer voor het water aanwezig is. Houd er bijvoorbeeld ook rekening mee dat de rook die tijdens het koken kan ontstaan, geen overlast geeft voor je buren. 

Kies voor comfortabele tuinmeubelen

Als je buiten kookt in de Douglas buitenkeuken dan wil je ook buiten eten. Kies dus voor een eettafel die voldoende plaats biedt. De bijpassende stoelen moeten bovendien zitcomfort bieden tijdens het gezellige etentje met vrienden of familie. Kijk voor een tuinset die qua stijl en houtsoort past bij de Douglas buitenkeuken, zoals bijvoorbeeld steigerhouten tuinmeubelen. Zo creëer je een uniforme stijl op je terras. Wil je geen standaard eettafel, dan kun je ook kiezen voor een lage salontafel met bijpassende fauteuils. Met een compleet ingericht terras, inclusief Douglas buitenkeuken, is alles in je tuin aanwezig om van het buitenleven te genieten.