Verbouwen

Het installeren van een nieuwe vloer: stap voor stap uitleg


Wil jij zelf een vloer gaan installeren of overweeg je dit uit te besteden en ben je graag goed op de hoogte van het uit te voeren werk? Dan ben jij bij dit artikel op de juiste plek belandt. In dit artikel zullen we namelijk dieper ingaan op het installeren van een nieuwe vloer en welke stappen hiervoor doorlopen moeten worden. Zo ben je binnen no-time op de hoogte. Wel zo fijn!

Het soort vloer

Het werk dat noodzakelijk is voor het installeren van een vloer is vooral afhankelijk van het soort vloer dat je wenst te gaan installeren. 

Plak PVC

Heb jij je oog laten vallen op een plak PVC vloer? Dan is dit over het algemeen de vloer waar het meeste arbeid voor nodig is. Een plak PVC vloer vereist namelijk een egale ondergrond zonder obstakels of oneffenheden. Dit resulteert er in de meeste gevallen in dat er dient te worden geëgaliseerd. Is het egaliseren gelukt? Dan verlijm je de plak PVC vloer op de geëgaliseerde ondergrond met speciale PVC lijm. 

Click PVC & laminaatvloeren

Ga jij toch liever voor vloer waarbij het installeren gemakkelijker is? Dan zijn vloeren als een click PVC vloer of een laminaat vloer een echte aanrader. Deze vloeren zijn voorzien van een kliksysteem waarmee de planken eenvoudig in elkaar vallen en de ondergrond kun je egaliseren door het plaatsen van de juiste ondervloer.

Luxe, maar zelf te leggen

Wil jij zelf de vloer gaan leggen, maar moet deze wel een echte luxe uitstraling hebben? Dan is walvisgraat laminaat hetgeen waar jij naar op zoek bent! Deze vloeren realiseren binnen no-time een luxe uitstraling in de ruimte waar ze worden gelegd en zijn ook nog eens gerealiseerd uit laminaat. Dit laatste betekent dat je deze vloersoort relatief eenvoudig zelf kunt leggen. Zo heb je met relatief weinig arbeid een prachtige variant uit het assortiment visgraat vloeren in huis liggen.

Koop altijd bij een specialist

Wil jij een nieuwe vloer gaan aanschaffen en ben je nog aan het zoeken waar je dit het beste kunt doen? Dan adviseren wij jou om dit altijd bij een specialist op het gebied van vloeren te doen. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij Solza.nl. Solza.nl is een échte specialist op het gebied van onder andere visgraat, walvisgraat en Hongaarse punt vloeren en beschikt naar een showroom midden in de Randstad ook over een super gebruiksvriendelijke webshop. Heb jij vragen? Dan stel je deze gewoon aan één van de vele specialisten. Wel zo fijn!